Josipović protiv rehabilitacije četničkog vođe: Draža je s ustašama ratovao protiv partizana

PREDSJEDNIK Ivo Josipović boravi u Splitu. Nakon sastanka na Filozofskom fakultetu, prokomentirao je aktualnosti. Novinare je zanimalo što misli o brodogradnji.

Država nema smisla ako nije socijalna

"Brodogradnja je naša tradicija, ali naravno da se mora kretati u realnim okvirima. Minuse mora netko pokriti. Treba naći održivo rješenje, a u slučajevima gdje takvog rješenja nema, mora postojati jasan plan za zbrinjavanje ljudi", kazao je Josipović.

Komentirao je i situaciju u Diokiju. "Radi se o privatnoj tvrtki, ali država nema smisla ako nije socijalna. Mora učiniti sve što je u njezinoj moći da tvrtka nastavi rad, naravno u granicama koje država ima", ustvrdio je Josipović.

Draža ratovao sa ustašama protiv partizana

Poteglo se i pitanje rehabilitacije Draže Mihajlovića.

"Draža Mihajlović je ratni zločinac iz Drugog svjetskog rata. Znamo kakva su zla četnici činili. Ne mogu se sjetiti neke bitke u kojoj su se ozbiljno borili protiv okupatora, ali se mogu sjetiti bitaka u kojima su zajedno sa ustašama sudjelovali u borbi protiv partizana. Mogu se sjetiti i toga da su se zajedno sa svim poraženim silama povlačili prema Austriji. Rehabilitacija Draže Mihajlovića nije dobar potez", drži predsjednik.

Nije bio konkretan kada su ga pitali hoće li Hrvatska reagirati. "I moja je izjava nekakva reakcija. Vidjet ćemo kako će postupak završiti", nije htio Josipović brzati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.