Josipovića pozvali da održi predavanje studentima na kalifornijskom UCLA-u



IVO JOSIPOVIĆ na Pantovčaku je primio izaslanstva kalifornijskog Sveučilišta u Los Angelesu (UCLA) i Sveučilišta u Zagrebu. Gosti iz Kalifornije u Hrvatsku su stigli na potpisivanje Sporazuma o suradnji između dva sveučilišta.

Suradnju UCLA-ja i zagrebačkog Sveučilišta inicirao je upravo Josipović prilikom prošlogodišnjeg posjeta Los Angelesu.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš istaknuo je kako su na zagrebačkom Sveučilištu počašćeni suradnjom s ovim uglednim Sveučilištem i kako je današnji krovni sporazum polazni dokument za razvoj konkretnih oblika suradnje, od zajedničkog rada na istraživačkim projektima do razmjene studenata.

"Današnji sporazum ojačat će veze između dvaju sveučilišta", izjavio je rektor UCLA Gene Block, dodajući kako udaljenost u kilometrima nije prepreka za zajedničku suradnju. Također, pozvao je predsjednika Josipovića da prilikom sljedeće posjete Sjedinjenim Američkim Državama održi nekoliko predavanja studentima na njihovom Sveučilištu.

Predsjednik Josipović izrazio je zadovoljstvo zbog potpisanog Sporazuma te izrazio nadu da će donijeti i konkretne rezultate u skorijoj budućnosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.