Jozo Brkić na sudu: Imam skromna primanja, opterećen sam kreditima, molim blagost

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

JOZO BRKIĆ, brat bivšeg potpredsjednika sabora Milijana Brkića, završio je na sudu. Prije dvije godine nije dostavio podatke o vozilu kojim je počinio prekršaj 2019. godine. Rok za predaju podataka bio je dva tjedna, ali pošto to nije učinio, pokrenut je prekršajni postupak, a Brkić je priznao svoju krivnju. Općinski prekršajni sud ga je oslobodio optužbi, a ovako opravdava svoju odluku. 

"Okrivljenik Jozo Brkić je u svojoj obrani iskazao da u cijelosti priznaje djelo prekršaja opisano u obaveznom nalogu Gradskog ureda. Navedeni prekršaj nije počinio iz obijesti i bahatosti već je u predmetno vrijeme imao obiteljsku situaciju radi koje je naprosto zaboravio dostaviti navedene podatke tužitelju", stoji u priopćenju suda. 

Sve će se platiti iz proračuna

Nastavlja se u priopćenju da je svjestan počinjenja prekršaja, ali moli sud da u obzir uzme činjenicu da je skromnih primanja, opterećenih kreditom. Nije sklon činjenju ovakvih ili sličnih prekršaja. Moli sud za razumijevanje i blagost budući da smatra da mu je za navedeni prekršaj izrečena prerigorozna i previsoka novčana kazna. "Čvrsto je odlučan ne činiti ovakve prekršaje ubuduće", stoji u priopćenju suda. 

Ističe se da je tijekom postupka utvrđeno da je vlasnik vozila bila jedna druga tvrtka, a u vrijeme prekršaja bilo je na korištenju kod njegove tvrtke i sutkinja je donijela odluku da Brkića treba osloboditi optužbe. Treba istaknuti kako troškovi ovog prekršajnog postupka padaju na teret proračunskih sredstava jer je okrivljenik oslobođen od optužbe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.