Jozo Certa: Dvaput u životu sam bio na janjetini u Klisu

JOZO CERTA, šef kaštelanske Hvidre, optužen za pomaganje srpskim pljačkašima, koji su pokupili 15 milijuna kuna iz Središta Hrvatskih pošta na Kopilici, tvrdi da je nevin i da sa slučajem i mafijašima nema nikakve veze. Štoviše, kaže da nikada ne bi dopustio da Srbi pobjegnu s tolikim novcem iz Hrvatske i da bi ih smjestio u hotel Kevinu jamu. Tvrdi da je žrtva policijske namještaljke.

Nije zvao radi plijena, već nogometaša i plesačica...

Certa je imao danas opravdanje za sve Uskokove argumente. Zvao je neke brojeve u Beograd, ali je to bilo zato što je trgovao s nekim nogometašima za Ukrajinu. Posebno je bilo zanimljivo čuti kako je opravdao dva poziva ženi i rodici nedavno uhićenog šefa mafijaške skupine iz Srbije Milana Mitića.

"Ne znam ja. Nisam ja sam koristio mobitel. Ovo je mobitel od obrta, možda je zvao gazda lokala, zove se Tomislav Poljičanin. Znam da je zvao Beograd, jer je sređivao neke plesačice za naš lokal", uvjeravao je Certa.

"Pa zašto onda niste to kazali istražnom sucu", zanimalo je suca Bruna Kleina. "Ma rekao sam ja to sve, čak je i moj branitelj Gulišija kazao da je i on koristio taj mobitel. Ja nikada račun za taj mobitel nisam platio", trudio se Certa pojasniti svoju obranu. 

"Cura mi je estradna umjetnica, imala je promociju u Beogradu..."

Odbacio je i Uskokove sumnje da je odlazio preko granice i održavao kontakte s pljačkašima. Certa tvrdi da je često zvao curu, inače pevaljku sa Pala, a posjetio ju je i u Beogradu, jer je imala promociju.

O zelenom Mercedesu imotskih tablica u kojem je navodno donosio mafijašima vruću janjetinu s Klisa, Certa također ne zna ništa. "Dva puta sam u životu bio na janjetini u Klisu, a zeleni Mercedes, i to splitskih registracija, posudio sam samo jednom, da bih prenio neku svoju medicinsku dokumentaciju. Trebao mi je za 500 metara", kazao je Certa. 

Imao je čitav niz primjedbi na zapisnik koji je sastavio istražni sudac, kada je napokon odlučio iznijeti obranu, pet mjeseci nakon privođenja. Do tad je šutio.

Krivo su tako zaveli da je na Pale, dva dana nakon pljačke, išao terencem Nissan Patrol svog prijatelja Lea Paurevića. Radilo se, naime, o modelu Pathfinder, ispravio je Certa. "Ja sam nešto rekao, a piše tamo nešto skroz drugo. Ne znam te ljude, za pljačku sam doznao tek sutra...", branio se Certa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.