Jučer uhićena kći prvog predsjednika Ustavnog suda priznala primanje mita

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

KAKO doznaje Index, Ana Marija Končić, jučer uhićena voditeljica zemljišno-knjižnog odjela u Općinskom sudu u Sesvetama, na ispitivanju u USKOK-u priznala je primanje mita.

Primanje mita je priznala i njezina kolegica Suzana P., koja je jučer također uhićena u akciji USKOK-a i MUP-a.

Doznajemo da su Končić i njezina kolegica primanje mita priznale pod dokaza koji su prikupili istražitelji. 

Obje su brzo suspendirane sa svojih radnih mjesta pa ih je istražni sudac pustio da se brane sa slobode s obzirom na to da više nema opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Tereti ih se za primanje par tisuća kuna mita

Ana Marija Končić i Suzana P. uhićene su u drugom kraku jučerašnje akcije USKOK-a zbog sumnji da su za nekoliko tisuća kuna, koje im je dao Nenad Bukovec, poduzetnik koji je prije tjedan dana počinio samoubojstvo, obavljale upise ili ispise u zemljišne knjige. Dakle, intervenirale su u zemljišne knjige u korist poduzetnika Bukovca u zamjenu za novac.

Uhićen je i 55-godišnjak koji je, kako je doznao Index, slučajno upao u mjere istražitelja. I od njega su, sumnja se, dvije službenice suda uzele mito za intervencije u knjigama. Policija i USKOK su utvrdili da je provela žurne službene radnje upisa kupoprodaje, pozajmice i uknjižbe prava u korist članova njegove obitelji ili njegovih tvrtki. Za obavljanje opisane radnje zahtijevale su i dobile novčane naknade od tri, odnosno četiri tisuće kuna, koje su podijelile, a koje su im u prostorije suda donosili zaposlenici pokojnog poduzetnika. 

Ana Marija Končić se do sada nije povezivala s kriminalnim radnjama, a autorica je više knjiga o pravu i brojnih stručnih članaka. Njen otac je bio Jadranko Crnić, prvi predsjednik Ustavnog suda i dugogodišnji predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.