Prvo je stala pred Markićkinu kolonu, a danas je upozorila na novi bezobrazluk crkve

Foto: Index

DUNJA Janković, slikarica koja je pokušala zaustaviti Markićkinu kolonu pod nazivom "Hod za život", objavila je na svom Facebook profilu dvije fotografije i status.

U njemu opisuje kako je, u poštanskom sandučiću pronašla, blago rečeno, bezobrazno pismo od Župe Rođenja Blažene Djevice Marije na Malom Lošinju.

Dunja upozorava kako ta župa inače posjeduje oko 300 hektara zemlje koju iznamljuje privatnoj tvrtki koja navodno na njoj, uz hotele i vile, gradi najveći golf teren u Hrvatskoj.

Ali izgleda da taj mali dogovor između crkve i privatne tvrtke, kako navodi Dunja, ipak nije dovoljan crkvi da preživi nadolazeće blagdane i ostatak godine.

U uputi svojoj pastvi, podebljanim slovima je napisano kako je bitno da svi sudjeluju. Naravno, crkva ima razumijevanja prema onima koji materijalno oskudijevaju, pa onda takvi mogu udijeliti i manje od propisanih 100 kuna.

Jer, citiramo: "Ne bi bilo lijepo vidjeti u župnim knjigama da neka naša obitelj o ovoj crkvenoj obavezi ne vodi računa!"

Uz to, župa ljubazno izlazi u susret svojim vjernicima i napominje im kako više ne moraju davati priloge u dvjema odvojenim kuvertama (kao nekad ranije, kad je jedna išla posebno za famoznu "samopomoć", a jedna posebno za svećenika).

Na drugoj fotografiji, vidimo kako župa nastavlja nesebično izlaziti u susret vjernicima. Prilažu zgodan troškovnik, kojim se "mnogo pojednostavljuje postupak u župnom uredu".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.