Kadirov o teroristima iz Dagestana: Pobijte im sve - očeve, braću, stričeve...

Foto: EPA

Čečenski vođa Ramzan Kadirov pozvao je snage sigurnosti da ubiju članove obitelji osumnjičenih islamskih militanata. Podsjetimo, prije četiri dana u Dagestanu se dogodio teroristički napad, u kojem je ubijeno 16 policajaca i petero civila. Pet napadača, koji su u konačnici eliminirani, napalo je dvije sinagoge i dvije pravoslavne crkve. 

"Ako su osumnjičeni napadači povezani sa šejtanima, onda bi cijela njihova obitelj trebala biti kažnjena. Obitelj bi trebala znati da je u potpunosti odgovorna", poručio je Kadirov tijekom sastanka s regionalnim sigurnosnim dužnosnicima u utorak, prenosi Moscow Times.

Već je ranije pozivao na nasilne metode

"Tko god napadne policajce, mora shvatiti da ćemo u krvnoj osveti pobiti svakoga - njegovog oca, brata, strica", dodao je. U naknadnoj objavi na društvenim mrežama Kadirov nije ponovio svoje prijetnje obiteljima napadača, ali je upozorio da će napadači i njihovi pomagači biti najstrože kažnjeni. 

Također je pozvao stanovnike Čečenije na "budnost prema svojoj najbližoj rodbini kako bi ih zaštitili od štetnog utjecaja terorističke ideologije". Čečenski moćnik ranije je pozivao na nasilje protiv kritičara vlasti, uključujući "pucanje" prosvjednicima "u glavu", kao i "lomljenje prstiju te čupanje jezika" onima koji ga vrijeđaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.