Kadirov stigao kod Putina: "Čečeni su spremni. Čekamo zapovijed"

Foto: Telegram

Čečenski vođa Ramzan Kadirov objavio je na svom Telegram kanalu kako se danas u Moskvi sastao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i izvijestio ga o najvažnijim područjima razvoja Čečenske Republike, prenosi ruska državna novinska agencija RIA Novosti.

"Danas sam se u Moskvi sastao s vrhovnim zapovjednikom, predsjednikom Rusije Vladimirom Vladimirovičem Putinom. Šefa države zanimali su socio-ekonomska situacija u Čečenskoj Republici i planovi razvoja regije za 2024. godinu", napisao je Kadirov. 

"Izvijestio sam ga o najvažnijim područjima razvoja republike koja zahtijevaju pozornost i sudjelovanje federalne vlade... Kao i uvijek, Vladimir Vladimirovič nijednu temu nije ostavio bez pažnje. Svaki takav sastanak odvija se uz potpunu uronjenost našeg predsjednika u procese unutar Čečenske Republike i završava donošenjem uravnoteženih i promišljenih odluka", dodao je.

Tvrdi kako je izvijestio Putina o borbenom statusu jedinica u zoni "specijalne vojne operacije", odnosno o uvjetima službe, borbenom statusu jedinica u zoni na fronti. "Spomenuo sam mu i punu spremnost pričuvnih (čečenskih) postrojbi da u svakom trenutku po prvoj zapovijedi krenu u zonu specijalne operacije", istaknuo je. 

Zahvalio Putinu na "izdvojenom vremenu"

"Vladimir Vladimirovič visoko cijeni postignuća čečenskih boraca i njihov doprinos tijekom specijalne vojne operacije te me zamolio da im prenesem riječi zahvalnosti, iskrene čestitke i najbolje želje u vezi s Danom branitelja domovine", poručio je Kadirov. 

Prema riječima čečenskog vođe, svaki sastanak s Putinom je plodonosan, a na temelju njegovih rezultata donose se odluke važne za razvoj Čečenije.

"Zahvaljujem Vladimiru Vladimiroviču na izdvojenom vremenu, apsolutnoj podršci i svim pokrenutim pitanjima te riječima zahvalnosti upućenim borcima i cijelom čečenskom narodu. Takva osjetljiva pažnja predsjednika Rusije izaziva poštovanje i osjećaj ponosa za našu veliku Rusiju", zaključio je Kadirov.