Kaić jutros Beroševim djelatnicima objašnjava zašto je cijepljenje važno

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

IAKO se u Ministarstvu zdravstva cijepilo više od 60 posto djelatnika, za njih se u ovim trenucima održava posebna edukacija o tome zašto je važno da se cijepe. Predavanje je obavezno za sve zaposlenike. 

Zbog čega djelatnicima Ministarstva zdravstva, pa i onima koji se nisu cijepili, treba posebno objašnjavati važnost cijepljenja i zašto im, kao nama običnim smrtnicima, nisu dovoljne postojeće informacije koje od njih dobivamo, upitali smo ministra Vilija Beroša. 

Zaposlenici Ministarstva će moći postavljati pitanja epidemiolozima...

"Edukaciju će voditi epidemiolozi Bernard Kaić i Tatjana Nemeth Blažić, koji će govoriti o znanstveno utemeljenim činjenicama o cjepivu protiv covida-19 i, još važnije, odgovarati na sva pitanja naših zaposlenika. 

Predavanje je obvezno za sve jer se odvija u okviru edukacije pri zaštiti na radu kako bismo pružili maksimalno sigurno radno okruženje, dodatno educirali zaposlenike i otklonili eventualne nedoumice o stvarnim prednostima cjepiva protiv covida-19. Važno je da svi sudjelujemo jer jedino cjelovito siguran sustav može pružiti zaštitu zaposlenicima, strankama i suradnicima", odgovorio je Beroš, dodajući da vjeruje da će njihov primjer slijediti i ostali resori u javnom, ali i u privatnom sektoru.

Kažu da nema troškova za ovu radionicu

Nije naveo tko bi trebao plaćati edukacije u javnom i privatnom resoru, no odgovorio nam je da za ovu današnju školicu cijepljenja nije bilo troškova.

Edukacija se odvija online, a traje do 12 sati i 30 minuta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.