Kako će HDZ održati izbore?

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

MINISTAR hrvatskih branitelja i kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a Tomo Medved izjavio je da će glasanje na unutarstranačkim izborima biti u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite.

"Vodit ćemo računa o svim preporukama, o organizaciji i pristupu. Vidite da smo otkazali skupove s tim ciljem", kazao je Medved novinarima uoči sjednice vlade.

Na upit postoji li mogućnost da na jednom biračkom mjestu na izborima za vodstvo HDZ-a ovu nedjelju bude više od stotinu ljudi, Medved je poručio da će se tijekom glasanja voditi računa o obliku pristupa i ulaska većih grupa na samo izborno mjesto.

"Vodit ćemo računa o mjerama da je što manji broj ljudi na jednom mjestu", dodao je.

Kazao je da će HDZ-ov tim "Odvažno za Hrvatsku" kandidata Andreja Plenkovića obaviti neke preostale obilaske u danima kampanje za unutarstranačke izbore s manjim brojem ljudi, dodavši da su preporuke o otkazivanju javnih okupljanja proizvele štetu kampanji.

"Bila je želja obići sve županijske odbore i sresti se sa članstvom", kazao je te ustvrdio da se radi o višoj sili. 

Medved je komentirao lažne vijesti oko mjera prevencije širenja koronavirusa.

"Treba voditi računa da informacije koje se puštaju u javnost budu u skladu sa zakonom i smjernicama Stožera civilne zaštite. Svi moramo biti odgovorni, ali ni na koji način ne širiti nikakav oblik panike", dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.