Kako Hanza Media piše o Martini Dalić: U njenom danu nema predaha

Foto: Damir Spehar/PIXSELL, screenshot

IMENOVANJE Martine Dalić, koja je s mjesta potpredsjednice vlade morala otići nakon što je Index otkrio Aferu Hotmail, predsjednicom Uprave Podravke izazvalo je mnoge negativne reakcije.

No zato su tu Martini Dalić odani mediji da malo popeglaju sliku.

Lifestyle tjednik Gloria u izdanju Hanza Medije prošlog je tjedna objavio tekst pod naslovom "Privatni život intrigantne bivše ministrice: Malo spava, puno radi, rijetko kuha, ali je zato 'slaba' na krpice".

Hanzina Gloria je zapravo ponovila intervju iz 2018. u kojem su izrečeni brojni hvalospjevi na račun Martine Dalić. Prema tom intervjuu, ona je marljiva, predana i samozatajna žena. 

Ne voli govoriti o svom privatnom životu, piše u uvodu intervjua, čak ni kad ima zdravstvenih problema, a poslu je predana čitav dan. "U njenom radnom danu nema predaha, a čak je i navečer posvećena poslu", piše.

Afera Hotmail se ne spominje ni jednom riječju, ali se zato navodi kako Dalić "do kasnih sati voli slati mailove". To je posebno zanimljivo jer su mailovi koje je otkrio Index bili temelj Afere Hotmail u kojoj se otkrilo kako je skupina konzultanata koja je samu sebe nazivala Borg pisala zakon za preuzimanje upravljanja Agrokorom u kojem su zatim dobili unosne konzultantske poslove, a da javnosti nisu priznali svoju ulogu u pisanju zakona. Dalić je na kraju zbog otkrića morala otići iz vlade. Ta se golema afera u intervjuu izdanja Hanza Medije, ponovimo još jednom, uopće ne spominje. 

U intervjuu zato piše da Dalić "zaposlenike motivira svojim primjerom i energijom koju ulaže u posao", da u svakom poslu "vjeruje da radi za opće dobro" te kako najbolje reagira na "sadržaj i znanje".

Hvali se njen odjevni stil, vitka linija, uredan obiteljski život, prijazan odnos s prodavačima na Dolcu i dobra fizička forma. Novu predsjednicu Uprave Podravke naziva se "vrsnom financijašicom" te se proučavaju njene potrošačke navike. "Kao mnoge žene, i Dalić relaksira šopingiranje", piše.

Beatifikacija Martine Dalić u režiji Hanza Medije

Ovdje valja podsjetiti da Glorijin intervju s Martinom Dalić u kojem je se hvali i iznose se potpuno trivijalne stvari dok se Afera Hotmail potpuno ignorira i nije izdvojen slučaj kad je riječ o Hanza Mediji.

Njihov se dnevni Jutarnji list kroz pero svog urednika Gojka Drljače zalagao da se Martini Dalić, zbog rješavanja afere Agrokor, dodijeli državno odlikovanje, a rad na svojevrsnoj političkoj beatifikaciji bivše potpredsjednice vlade nastavili su tako što su svojim čitateljima odlučili pokloniti knjigu Martine Dalić "Agrokor - slom ortačkog kapitalizma", u kojem bivša potpredsjednica obrazlaže svoje viđenje afere Agrokor, i to na 232 stranice.

No to nije sve. Jutarnji je najavio i intervju s Martinom Dalić, i to kao "prvi nakon odlaska iz vlade", pod naslovom "Rekli smo Todoriću: Ne! I bili smo prvi koji smo to napravili".

Podsjetimo kako je u jeku Afere Hotmail, odnosno za vrijeme dok je Index objavljivao detalje o djelovanju grupe Borg, Jutarnji danima uvjeravao svoje čitatelje da je nagodba u Agrokoru ugrožena ako Martina Dalić ode. Isto tako trudili su se u dijelu svojih članaka objasniti kako Afera Hotmail ne pokazuje ništa što bi moglo biti krimen za članove vlade.

Nakon što je Martina Dalić morala odstupiti, promijenili su priču. Novinar Jutarnjeg Frenki Laušić istaknuo je tada kako "ostavka Martine Dalić vjerojatno neće imati negativne učinke na proces donošenja nagodbe vjerovnika Agrokora", što je bilo u suprotnosti s onim što se o tome prije pisalo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.