Kako su se namještali poslovi u Čistoći? Na sudu puštene snimke

Foto: Borna Filic/PIXSELL

TROJICA optuženika u aferi Čistoća, Miljenko Benko, Tomislav Jukić i Ivan Markus, koje USKOK tereti za namještanje natječaja za nabavu Čistoćinih kamiona, jutros se nisu pojavili na zagrebačkom Županijskom sudu. 

S obzirom na to da su se ranije složili da se rasprava održi bez njih, sud je odlučio saslušati snimke tajno snimljenih razgovora, javljaju Vijesti.hr.

Na njima se čuje kako Benko razgovara sa sugovornicima o nabavi strojeva za čišćenje snijega. Jedan od sugovornika kaže mu da se sjetio nekog stroja koji je negdje pospremljen.

''To je onaj koji ima trulu kabinu'', kaže Benko, a sugovornik mu govori da pusti kabinu te pojašnjava da stroju ne valja motor, ali se može ugraditi novi te tako dobiti novi stroj.

''To je inače 250.000, ali rekao sam im da stave ispod 200.000"

Benko i Jukić razgovaraju o remontu labudice. Čuje se da se Benko buni jer je Jukić stavio cijenu 199.000.

''To je inače 250.000. ali da budemo unutar male nabave, rekao sam im da stave ispod 200.000. A ti promjeni 9 u 8'', kaže mu Jukić.

''Pa ti daješ ponudu'', kaže mu na to Benko.

U daljnjim razgovorima Benko govori Jukiću da su preko Fonda vrijednost nabavke vozila i kanti povećali na 100 milijuna kuna. Kaže da je to za 60 vozila, a njih dvojicu muči što vozila moraju biti na plin i eko.

''Tko je to progurao?'' pita Benko.

''Meni je to Kikaš rekao'', odgovara Jukić.

''Ako je to 100 milijuna, to nije zajebancija. Svi će klošari navaliti'', kaže Jukić.

''Samo transparentno'', poručuje Benko.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.