Kalmeta i HDZ-ovci kršili mjere u prostorijama stranke, kaznila ih policija

Screenshot: Zadar News

PRIJE 17 dana u lokalnim zadarskim medijima objavljena je snimka na kojoj se vide HDZ-ovci i njihovi koalicijski partneri kako bez maski slave u službenim prostorijama stranke u Ulici Andrije Medulića 2. Slavlje je održano u zatvorenoj prostoriji.

Zbog toga se danas oglasila PU zadarska. Kažu da je utvrđeno kršenje epidemioloških mjera, a kršili su ih Stožer Grada i Zadarske županije, kao i šef postrojbe Grada.

Mjere kršili Kalmeta, župan Longin, gradonačelnik Dukić...

Portal Zadar News piše da su među kršiteljima mjera bili načelnik Stožera civilne zaštite Grada Zadra Ante Babić, šef postrojbe civilne zaštite Grada Zadra Mate Lukić, načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković, Božidar Kalmeta, zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

Prijave su dobili gradonačelnik Dukić, župan Longin i šef im Božidar Kalmeta.

Što su prekršili i koje su im kazne?

Prema policijskom odgovoru navedenom portalu, šestero prijavljenih počinilo je prekršaj iz članka 47. st. 2. točke 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, nakon čega su im izdane pisane mjere upozorenja za prekršaj iz čl. 47. st. 2. t. 9., kažnjivo po čl. 76. c Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

U prijevodu, kažnjeni su novčanom kaznom od 500 kuna, kao što i piše u članku 76. c Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, koji je Hrvatski sabor donio na sjednici 4. prosinca 2020.

Iz policije naglašavaju kako kriminalističko istraživanje još uvijek nije završeno. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.