Kaskader u Njemačkoj šalje vlastitu djecu kroz vatru



UMJESTO s lutkama i igračkicama, djeca 32-godišnjeg kaskadera Ivice Zdravkovića iz Lennestandta u njemačkoj saveznoj državi Nordrhein Westfalen igraju se s vatrom.

Dvogodišnju Emily i njenog četverogodišnjeg brata otac je poslao biciklom kroz vatrenu barijeru, čime su djeca efektivno postala najmlađi kaskaderi na svijetu, a zbog toga su alarm podigle i njemačke službe za zaštitu djece.

Prvi zapaljen skakao bungee

Sam Zdravković je relativno marginalan kaskader, koji je najzapaženije poslovne uspjehe ostvario nastupom u RTL-ovoj seriji "Kobra 11", a 2004. je postao prvi čovjek na svijetu koji se zapalio pa skočio s bungeejem.

Zdravković kaže kako su njegova djeca u svemu sudjelovala svojevoljno, kako su se odlično zabavila, te kako je proveo ozbiljne mjere zaštite. "Oboje su nosili zaštitnu odjeću, a bicikl je bio premazan zaštitnim gelom. Naravno, uvijek postoji rizik kod bilo kojeg kaskaderskog trika", rekao je.

Planira nove pothvate

Postavlja se pitanje koliko je odgovorno poslati dvogodišnju djevojčicu, koja ne zna ni hodati kako spada, slati biciklom kroz vatru. "Djeca su premlada za takve postupke. Važno je pedagoški i psihološki pripremiti djecu na opasnosti, što sumnjam da se ovdje učinilo", rekao je Friedhelm Güthoff iz državnog ureda za zaštitu djece.

Zdravkoviću slanje djece kroz vatru nije dovoljno spektakularno. Namjerava provesti jednu još opasniju akciju, čime će njegova djeca dospjeti u Guinnessovu knjigu rekorda. Djeca će se svakako u školi moći praviti važna. Ako prežive, naravno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.