Kaufland od 1. siječnja iz prodaje povlači lagane plastične vrećice

Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL, Sanjin Strukic/PIXSELL

KAUFLAND Hrvatska od početka iduće godine povlači lagane plastične vrećice iz prodaje iz svih svojih trgovina u Hrvatskoj, izvijestili su danas iz tog trgovačkog lanca.

Lagane plastične vrećice imaju debljinu stijenke manju od 50 mikrona, a u Kauflandu se takve vrećice trenutačno mogu kupiti na blagajnama po cijeni od 80 lipa, odnosno jedne kune. 

Povlače i jednokratno plastično posuđe te pribor za jelo, kao i plastične štapiće i slamke

Te plastične vrećice od 1. siječnja 2020. više neće biti dostupne, a kupci će moći odabrati između nekoliko drugih vrsta kao što su papirnate ili platnene vrećice, najavljuju iz Kauflanda i poručuju da je taj potez usmjeren na brigu za okoliš i zajednicu, održivost i društveni angažman. 

"Ponosni smo na to što smo prvi trgovački lanac u Hrvatskoj koji je donio odluku učiniti nešto za čišći i zdraviji okoliš i ukloniti plastične vrećice iz prodaje“, rekao je Patrick Rudat, predsjednik Uprave Kauflanda u Hrvatskoj.

Osim povlačenja plastičnih vrećica, Kaufland Hrvatska s prvim danom iduće godine iz prodaje će povući i jednokratno plastično posuđe te pribor za jelo, kao i plastične štapiće i slamke, te će ih zamijeniti alternativnim održivim rješenjima, najavljuje se u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.