Kažnjen "junak" koji je prijetio smrću zastupniku Beusu Richemberghu

Foto: Hina/Facebook

SABORSKI zastupnik i potpredsjednik Kluba zastupnika GLAS-a, Goran Beus Richembergh, objavio je na svom Facebook profilu kako je kažnjen jedan od muškaraca koji su mu prijetili.

"Sankcioniran je prvi u nizu junaka koji su mi prije nekoliko mjeseci prijetili smrću. Nadležni općinski sud u jednom kontinentalnom hrvatskom gradu po kaznenoj prijavi općinskog državnog odvjetnika izrekao mu je (prvostupanjsku, još nepravomoćnu) presudu kojom ga kažnjava s 9 mjeseci zatvora uvjetno na 2 godine", napisao je.

Prijetnje smrću

Podsjetimo, nakon Praljkovog samoubojstva krajem studenoga prošle godine, Beus Richembergh je na svom Fejsu prokomentirao incident u sudnici i poručio kako njegova stranka neće sudjelovati u odbacivanju pravomoćne presude haškog tribunala. Ustvrdio je da je za njega neprihvatljivo da se za ratnog zločinca u saboru održava minuta šutnje. Nakon toga počeo je dobivati ozbiljne prijetnje, među kojima je bila i fotografija pištolja.

>> ZASTUPNIKU PRIJETNJA SMRĆU ZBOG PRALJKA "Imam točno 7 metaka, prvo ću ti ubiti ženu"

"Izbost ću te na otvorenoj cesti majmune jebani", "Sve ću ti pojebat zaredom kurvin sine jebem ti mrtve tvoje", "Nemoze ti niko vise pomoc pocmi se molit majmune", "Metnicu ti kalibar 9x19 izmedu ociju kujo", "Imam tocno 7metka prvo cu ti zenu ubit picko", neke su od poruka koje je primio. Dodaje kako je dobio stotine ogavnih i primitivnih uvreda.

Dignuta optužnica

Prošlog mjeseca podignuta je optužnica protiv 54-godišnjaka iz mjesta Molve kod Đurđevca jer je Beusu Richemberghu prijetio smrću.

>> Dignuta optužnica protiv muškarca koji je zbog Praljka prijetio smrću saborskom zastupniku

Prema optužnici koju je podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici, okrivljenika se tereti da je 12. prosinca 2017. godine u Molvama, na jednom internetskom portalu, ispod članka u kojem je objavljena izjava saborskog zastupnika u vezi oduzimanja činova i odličja haškim osuđenicima, objavio komentar u kojem je naveo da tom saborskom zastupniku treba odrubiti glavu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.