Kekin o odlasku šefice Uskoka: Sad smo stvarno dotakli dno

Screenshot: N1

SABORSKA zastupnica Zeleno-lijevog bloka Ivana Kekin za N1 je komentirala jučerašnju sjednicu saborskog Odbora za pravosuđe na kojoj je sudjelovala glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek.

Podsjetimo, oporba je zatražila sazivanje ove sjednice jer smatra da pravi razlog odlaska bivše ravnateljice Uskoka Vanje Marušić s te pozicije nije prometna nesreće njezinog vozača koja se dogodila prije godinu dana, nego politički pritisak iz Banskih dvora. Neki sumnjaju u izjave glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek na toj sjednici.

"I Zlata Hrvoj-Šipek i Vanja Marušić su se narugale hrvatskoj javnosti"

"Mekano ste rekli da sumnjaju. Čini mi se da su svi s dva zdrava oka i uha sasvim sigurni u njezinu neistinitost. Tamo su se i Zlata Hrvoj-Šipek, ali i Vanja Marušić, koja se nije pojavila, već je poslala pismo, narugale cjelokupnoj hrvatskoj javnosti uz podršku HDZ-a. HDZ-ovci nisu imali nijedno jedino pitanje za glavnu državnu odvjetnicu za smjenu ravnateljice Uskoka", istaknula je.

"Te su funkcije toliko važne, a HDZ nema nijedno pitanje kako je do te smjene došlo", dodala je Kekin.

Ističe da je Marušić u pismu kao razlog odlaska navela ostavku, no glavna državna odvjetnica navodi da je ona tražila ostavku. "Što je istina? Odlazi li se iz osobnih razloga ili se tražila ostavka?" zapitala se Kekin.

"To je zvučalo kao ruganje" 

Naglašava da vozač nesreću nije zatajio te da nije bilo ni elemenata za stegovni postupak, "ali mi ćemo kazniti ravnateljicu Uskoka koja nije počinila nesreću".

"To je zvučalo kao ruganje", dodala je Kekin. "Sada smo doista dotaknuli dno", rekla je i dodala: "Zvuči kao da su se Hrvoj-Šipek i Vanja Marušić dogovorile i narugale cijeloj Hrvatskoj."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.