Kennedyjeva sestra na samrti: 88-godišnja Eunice hospitalizirana u kritičnom stanju

SESTRA bivšeg američkog predsjednika Johna F. Kennedyja, Eunice Kennedy Shriver, u petak je u kritičnom stanju primljena u bolnicu u Massachusettsu. Uz 88-godišnju Eunice, koja već godinama ima zdravstvenih problema i koja je pretrpjela već nekoliko srčanih i moždanih udara, nalaze se članovi najuže obitelji - njen suprug, djeca i unuci.

Eunice Shriver je peto od devetero djece Josepha P. Kennedyja. Edward Kennedy, koji se već duže vrijeme bori s rakom mozga, Jean Kennedy Smith i Eunice još su jedino troje preživjelih.

Shriver je javnosti najpoznatija po osnivanju Specijalnih olimpijskih igara. Prve su održane 1968. godine u Chicagu, a Međunarodni olimpijski odbor ih je i službeno priznao 1988. godine. Na taj se potez odlučila inspirirana dugogodišnjom borbom svoje mentalno bolesne sestre Rosemary.

Sa suprugom Robertom Sargentom Shriverom, koji je bio šef Mirovnih snaga i potpredsjednički kandidat na izborima 1972. godine, Eunice ima petero djece i 19-ero unučadi. Njena kći Maria Shriver udana je za kalifornijskog guvernera i zvijezdu akcijskih filmova Arnolda Schwarzeneggera, koji je također stigao u bolnicu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.