Kerum ima većinu u Gradskom vijeću: Milica Cipci iz HSU-a prešla u SU

MILICA COPCI, koja je u Gradsko vijeće Splita ušla na SDP-ovoj listi, ima novu stranku. Nije više u HSU-u, već u SU-u. Na predstavljanju u Banovini se okupilo čelništvo Stranke umirovljenika predvođeno predsjednikom Lazarom Grujićem.

Kerumovi već traže smjenu HDZ-ovca Tomislava Goje, Cipci o tome nema pojma?! 

Cipci nije štedjela kolege iz bivše stranke, poglavito predsjednika HSU-a Silvana Hrelju, za kojeg kaže da je elementarna nepogoda i da je iz stranke izbacio sve neistomišljenike. I ona i Grujić tvrde da neće biti trinaesti, odlučujući glas u Gradskom vijeću, već prvi ili treći, te da će podržati sve projekte od interesa građana Splita i socijalno obespravljenih skupina koje predstavljaju. 

Hoće li dakle Cipci dignuti ruku za promjenu predsjednika Gradskog vijeća, što se očekuje na idućoj sjednici, budući da je svih 9 Kerumovih vijećnika uputilo u proceduru zahtjev za smjenom HDZ-ovca Tomislava Goje, kojeg će zamijeniti Kerumova sestra Nevenka Bečić?

Za novog koalicijskog partnera Kerum skuplja 50 milijuna kuna

"To je hipotetsko pitanje... Ja to ne znam, još nismo dobili materijale za sjednicu" nevješta se pravila Cipci, koja je dobila čak dvije fotelje u nadzornim odborima gradskih tvrtki, i to kao jedina sa SDP-ove liste. Tvrdi da Kerum zauzvrat nije ništa tražio?!

Ipak, predobro zvuči gradonačelnikovo obećanje kako će za božićnicu umirovljenicima prikupiti 50 milijuna kuna. A kako je predsjednik SU-a Grujić pojasnio, oni su interesna skupina koja štiti socijalno obespravljene. "Što mi možemo dobiti u opoziciji? Glasat ćemo za proračun, to nas zanima" kazao je.

Hoće li to biti spojivo sa obećanjem Milice Cipci da neće iznevjeriti koalicijske partnere iz SDP-a?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.