Kerum preksutra na sudu zbog afere "Vrtići": Za sve su krivi mediji, ja sam ispao častan

ŽELJKO KERUM u četvrtak se mora pojaviti na sudu zbog svoje prve velike gradonačelničke afere. Kerum ima zakazan sastanak sa sucem Prekršajnog suda u Splitu zbog optužnog prijedloga koje je Općinsko državno odvjetništvo podnijelo zbog afere "Vrtići", koju je otkrio Index.

"Očekujem da će prekršajna prijava biti poništena", rekao je Kerum, koji i dalje ustraje u svojim tvrdnjama da je ispravna bila odluka dodijeliti radove na vrtićima svom prijatelju Ivici Livaji, naravno, bez javnog natječaja. "Nemam se zbog čega braniti jer sam ja u ovom poslu ispao častan, isto kao i moji kolege koji su u tome sudjelovali", rekao je Kerum novinarima nakon što je na Dragovodama otvorio vrtić Pinokio, posljednji od šest vrtića koje je obećao otvoriti.

Opet su mu za sve krivi mediji

Kerum je isprva obećao da će vrtići biti otvoreni do jeseni, ali nakon što su otkrivene nepravilnosti u postupku dodjeljivanja radova, morao je raspisati javni natječaj pa je posljednji vrtić otvoren tek danas. Splitski je gradonačelnik zbog toga, po svom dobrom starom običaju, krivcem za sve proglasio medije.

"Za prekoračenje roka krivi su mediji željni senzacije i procedura te prekršajna prijava", rekao je Kerum koji će, ako bude proglašen krivim za kršenje propisane procedure, morati platiti 50 tisuća kuna kazne, dok će Grad Split biti kažnjen sa 150 tisuća kuna. To su iznosi kazne koju je zatražilo Općinsko državno odvjetništvo, koje smatra da nije bilo potrebe za žurnim postupkom, što je Kerumovo objašnjenje zašto je posao dao tvrtki Taho keramika, odnosno svom prijatelju Livaji.

Nema komentara o dobitku na kocki

Keruma su novinari upitali i što je s navodnim dobitkom u kazinu hotela Lav od prošlog vikenda, kad je svoj bankovni konto navodno podebljao za više desetaka tisuća eura, ali to je bila tema o kojoj splitski gradonačelnik nije želio razgovarati. "Ne komentiram tračeve i ćakule, ja sam ovdje radi ozbiljnog posla", kaže Kerum.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.