Kerum raspisao javni natječaj za vrtiće: Može li jeftinije od šest milijuna kuna?

IDUĆI mjesec napokon ćemo saznati tko će u Splitu dobiti posao opremanja vrtića. Grad Split, odnosno Željko Kerum, javni je natječaj za opremanje vrtića, podsjećamo, raspisao tek nakon što je Index otkrio da je Kerum direktnom pogodbom uručio posao vrijedan šest milijuna kuna svom prijatelju Ivici Livaji i njegovoj firmi "Taho keramika", a Livaja je dalje rasporedio posao na 27 izvođača.

Nakon što je razotkriveno kako je Kerum pokušao pogodovati svom prijatelju, splitski gradonačelnik branio se tvrdnjama kako je postupak trebalo provesti "žurno" pa zbog toga nije raspisao javni natječaj i objašnjavao kako će potrebna procedura samo odgoditi otvaranje novih vrtića, zakomplicirati cijeli proces i na koncu ga učiniti skupljim. Usput se i obračunavao s novinarima jer su se drznuli raditi svoj posao, ali na kraju nije imao izbora - Općinsko državno odvjetništvo zainteresiralo se za "aferu vrtići" i Kerum je morao raspisati javni natječaj.

Tijekom rujna tako ćemo napokon doznati koliko je istine bilo u Kerumovim tvrdnjama da su izvođači koje je odabrao njegov frend Livaja bolji, brži i jeftiniji. Oni su, prema tvrdnjama splitskog gradonačelnika, bili spremni raditi ispod tržišne cijene i to čak 20 posto! Je li šest milijuna kuna doista bila najniža moguća cijena pokazat će javni natječaj, u kojem će se birati najjeftiniji ponuđač, međutim vrlo je zanimljivo da Grad Split u pozivima za natječaj nije naveo procjenu vrijednosti materijala i radova.

Natječajna dokumentacija za kupnju sitnog kuhinjskog inventara za pet novih vrtića mora se predati do 7. rujna, dokumentacija za dvorište rekvizite prima se do 8. rujna, a dokumentacija s ponudama za namještaj novih dječjih vrtića mora biti Gradu Splitu predana do 15. rujna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.