Kerum rasprodaje imovinu: Riješio se Koteksa, novi vlasnik je Tommy?

Foto: Hina

BIVŠI splitski gradonačelnik Željko Kerum rasprodaje svoje nekad moćno poslovno carstvo. Već neko vrijeme šuška se o prodaji Jokera, no na red je ipak prije došao trgovački centar Koteks, podignut za Mediteranske igre 1979. godine. Koteks je tada bio nešto neviđeno, no nekadašnji sjaj brzo je izblijedio u tranzicijskom periodu, najprije pod Kutlinom pa državnom, a onda i Kerumovom upravom.

Manji zalogaj

Koteks je mnogo manji financijski zalogaj od Jokera. Priča se da je kupac Tomislav Mamić, vlasnik trgovačkog lanca Tommy, sve dobio za nepunih pet milijuna eura. Dio će pripasti Kerumu, dio Kreditnoj banci, a dio Kerumovoj bivšoj supruzi Ankici. Što će Mamić s Koteksom zasad nije poznato. Od Keruma je već ranije kupio prostor u koji je smjestio dućan, a sad će raspolagati površinom od gotovo deset tisuća četvornih metara.

Joker bi, pak, promijenio vlasnika za 50-ak milijuna eura, no trgovački centar podignut 2007. godine, za razliku od opustjelog Koteksa, u punom je pogonu. Kerum nije bio dostupan za komentar.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.