Kerum u devet ujutro "zauzima" Banovinu

EKOLOŠKO društvo Picigin Bačvice pozvalo je novog gradonačelnika Splita Željka Keruma da prisustvuje petom Prvenstvu svita u piciginu koje se na popularnoj splitskoj plaži organizira 6. i 7. lipnja, dok će završnica biti 13. lipnja, a usput su se obrušili na njega zbog planirane gradnje hotela Rosina koji bi trebao biti smješten točno iznad plaže Bačvice, koja je već desetljećima jedan od simbola Splita.

Društvo Picigin Bačvice od Keruma je zatražilo da kao gradonačelnik dodjeli nagrade osvajačima svjetskog prvenstva, te da podigne plavu zastavu na plaži, ali su ujedno poručili kako projekt izgradnje hotela Rosina iznad Bača predstavlja "ruglo za grad Split". Kerumov hotel Rosina, koji bi prema najavama trebao imati pet zvjezdica, trebao bi raditi istaknuti splitski HDZ-ovac Jerko Rošin, koji je već godinama Kerumov prijatelj, a blizak je i s premijerom Ivom Sanaderom.

Stjepan Jukić iz Picigina Bačvice tako je Kerumu poručio kako prostorno-urbanistička rješenja u Splitu ne mogu biti proizvod samovolje povlaštenih građana. Kerumu je također poručeno kako je Vila Rosina, koja je izgrađena 1901. godine, kulturno zaštićeni spomenik i kao takvog ga treba poštovati. "Vila Rosina je dragulj koji bi se novim urbanističkim rješenjem sasvim zagušio zgradurinama", kaže dr. Stanko Piplović, te ističe kako premještanje spomenika nije opcija jer on mora egzistirati u svom izvornom ambijentu.

U Banovini neće biti otkaza

Iako je Kerumu u četvrtak trebao biti prvi radni dan, iz njegovog su tabora poručili kako bi se nova vlast u Banovinu mogla useliti idućeg tjedna. No, na posao će Kerum ipak morati doći ranije; nakon što je Ivan Kuret danas pozvao Keruma da preuzme vlast, iz njegovog su tabora poručili kako će se novi gradonačelnik u Banovinu useliti u petak u devet sati ujutro. 

Zaposlenike Gradske uprave u međuvremenu je razveselila i poruka novog šefa kako otkaza neće biti. Bili su, naime, zaposlenici Banovine zabrinuti nakon što je Kerum dan poslije drugog kruga lokalnih izbora došao u ranu zoru bilježiti tko dolazi na posao, pa im je sada pao kamen sa srca.

Živci sve tanji: Kuret pozvao Keruma na preuzimanje vlasti u Splitu i ostao bez odgovora!
 
Splitski gradonačelnik Željko Kerum zaista ima dara kako da digne tlak gradskim činovnicima. Danas su ga svi očekivali u Banovini, no sve što su dočekali bijaše plaćeni oglas u Slobodnoj Dalmaciji, kojim Žeki upozorava da se ne potpisuju novi projekti i ne zapošljavaju novi ljudi.

O tome nema zbora, uvjerava bivši poteštat Ivan Kuret, koji je pozvao Keruma da dođe preuzeti vlast u Banovinu. Bez uspjeha. Ni njemu nije odgovorio.

Svi tehnički detalji su, inače, rješeni, čeka se samo dobra Žekijeva volja. A što će odlučiti novi splitski gradonačelnik, još uvijek je nepoznato. Na mobitel se ne javlja ni on, ni zamjenik Jure Šundov. Navodno je sve ostavljeno za idući tjedan. Ali o tome nema nikakve potvrde. "Nije nam se javio", kaže Kuretova glasnogovornica Marina Protić.

Petar Vidov / Dragan Miljuš
Foto: Vladimir Dugaždić / Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.