Kerumi prodaju naveliko: Fani se rješava Prve vode, nećak Sapunar Koteksa

KERUMI i dalje prodaju naveliko. Nakon što je gazda Željko u posljednje dvije godine rasprodao 50 milijuna eura imovine Kerum d.o.o., čini se da bi i ova godina mogla donijeti značajan priliv gotovine u obiteljsku blagajnu, koja se i dalje guši hotelom Marjan. 

Tko će od Fani kupiti teren na Prvoj vodi?

Zakompliciralo se s Prvom vodom, novi ministar ne želi čuti za gradnju na Marjanu. Investitoru je puna kapa svega, izjadao se jučer Kerum te tako najavio želju investitora, tj. Fani da se riješi prostora na kojem ne može sagraditi planirani restorančić. Najpoštenije bi bilo da se plati koliko se dalo. Milijun i nešto eura. Čak i po cijenu kamate, tj. cijene novca, koji je, sve se to više čini, uzalud u potrošen u projekt koji se ne može realizirati. Tko bi od Fani želio kupiti prostor na kojem ne može graditi, nije najjasnije.

Sapunar dao 7, a sad prodaje za 15 milijuna

Aktivan je i mladi nećak Goran Sapunar, koji je na Zagrebačkoj burzi oglasio prodaju poslovnih prostora, koje je dobio na upravljanje za 7 milijuna kuna, preuzevši prije koji mjesec od ujaka Koteks. Nije loše za mladog Sapunara, jer po oglasu ispada da će samo na prodaji dijela poslovnih prostora utržiti nekih 15-ak milijuna kuna. Naravno, ako bude interesenata.

Prikupljaju se ponude za nekoliko prostora. Oglašena je prodaja osmog kata Koteksovog nebodera u Kralja Zvonimira. Početna cijena tri milijuna kuna. Na Dujmovači nekoliko dvorišta, nekoliko vinograda - pet milijuna kuna. U Prodajnom centru Koteks raspoloživo je nekoliko poslovnih prostora za ukupno 2,3 milijuna kuna. Nude se i objekti u Solinu, Kaštel Kambelovcu, Šibeniku, što je još nekih 4 milijuna kuna...

Dobitna formula: Ulaganje prodajom

Još prije samo koji mjesec, mladi je Sapunar najavljivao kako će u Koteks uložiti 10 milijuna eura i napraviti prodajni lanac. Evo, sad umjesto ulaganja, prodaja. Ili je riječ o nekom triku. Ulaganje prodajom?

Možda je novac zatrebao Goranovom bratu Igoru. Projekt Kila zapao je u ćorsokak. Ne vidi se izlaz, početak radova stalno se odgađa, kupci koji čekaju jeftine kvadrate s liste POS-a nailaze na velike neugodnosti u bankama, a investitori traže da odmah kapnu gotovinu žele li vidjeti stanove.

Upitno je i što je zapravo Kila d.o.o., trgovačko društvo u kojem podjednako vladaju i nećak Sapunar i Kerumova partnerica Marina Wallner, svatko sa po dvije fotelje u Upravi.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.