Kerumov nećak osuđen na godinu dana zatvora

Foto: Pixsell/Zeljko Lukunic/MUP

KERUMOV nećak osuđen je na godinu dana zatvora jer je uhvaćen s 15 kilograma marihuane u svom Audiju.

Danas u 11:45 sati održana je rasprava na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, na kojoj je 28-godišnji Josip Kerum osuđen na godinu dana zatvora.

>> Policija: Kerumov nećak drogu je nabavljao na veliko i preprodavao je drugim dilerima

Kako je Indexu potvrđeno sa zagrebačkog suda, Josipu je kaznu od godinu dana zatvora odredila sutkinja Zlatica Prišlin. Kao olakotna okolnost uzeto je njegovo priznanje krivnje, a kao otegotna okolnost količina droge koja mu je oduzeta.

Odležao tri mjeseca

Josip Kerum dosad je odležao tri mjeseca u pritvoru, a to vrijeme bit će mu uračunato u kaznu, rekli su nam na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu.

Zbog više od 15 kilograma marihuane nađene u prtljažniku njegova Audija, Josip Kerum završio je u istražnom zatvoru.

Prema policijskim podacima Kerum je uhićen u ponedjeljak, 10. travnja, u popodnevnim satima, zbog sumnje da u Audiju A6 splitskih registracija prevozi drogu.

15 kilograma marihuane

Pretragom je u automobilu pronađeno 15 paketa marihuane, ukupne težine 15.828 grama, kažu u policiji i dodaju da je "kriminalističkim istraživanjem utvrđeno" kako je Kerum drogu nabavljao na veliko i preprodavao je drugim preprodavačima.

Istražni zatvor Kerumu je odredio sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda kako na slobodi ne bi ponovio nedjelo.

Audi registriran na suca


Audi A6 3.0 TDI Quattro S-line, u kojem je uhićen Josip Kerum, registriran je na poznatog splitskog suca koji je u svojoj bogatoj karijeri bio i zamjenik predsjednika Županijskog suda i predsjednik sudskog odjela USKOK-a.

>> Audi u kojem uhvaćen Kerumov nećak s travom registriran na splitskog suca

Automobil je inače vozio njegov sin, koji je donedavno radio kao vježbenik u jednom poznatom splitskom odvjetničkom uredu, a trenutno priprema polaganje pravosudnog ispita nakon čega će se upisati kao odvjetnik.

Audi su prodali prije nekoliko mjeseci mladiću u Zagrebu. Vozilo je bilo pod kreditom, koji je isplaćen, no nisu provedeni ostali tehnički detalji, odnosno, upis novog vlasnika u prometnu dozvolu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.