Kiro ponovno prosviro na ZagrebDoxu

"AJME, 'Moja domovina' u izvedbi Radimira Čačića i Vesne Pusić! Užas! Ma, bilo je smiješno, ali mi je na trenutke bilo za plakanje, kad vidiš u kakvoj državi živimo", komentirala je retrospektivu Bijesaprvog na ZagrebDoxu mlada gledateljica napuštajući polupraznu Galeriju Studentskog centra. Djevojka kaže da se zabavila, iako odjavnu špicu "Das ist Walter", odnosno "Das ist Bijesprvi", nije popratila pljeskom kao ni ostatak dvorane.

Nešto stariji gledatelj koji je kazao je da je to sve ionako već vidio pa mu nije bilo toliko urnebesno kao prvi puta. No, u svakome slučaju, kompilacija videouradaka koju je složio, kako se priča oko SC-a, prijatelj još uvijek nerazotkrivenog autora, izazvala je u sat i pol vremena prikazivanja i hihot, ali i smijeh -  dijelom glupostima, dijelom pričama naših političara koje su, recimo, daleko od istine.

Šef satiričkog kanala Bijesprvi odmilja ga naziva Jubito, prema hrvatskom sinonimu koji znači nešto svjetsko i nešto naše: najveći internetski videoservis na svijetu, YouTube i ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina zvanog Kiro, koji je YouTube "krstio" u Jubito i zbog kojeg Bijesprvi jedan od rijetkih prepoznatljivih kanala pokrenutih u Hrvatskoj.

"Danas kad se Kiro smirio u Virovitici, preostaju ostali političari poput Sanadera ili Milanovića, samo je bitna razlika da se na Sanaderove izjave čak možete i dobro nasmijati, dok za Milanovićeve koji put teško i da možete nešto složiti jer to ne prolazi kod publike na Jubitu, što se i vidi po gledanostima", objasnio je Bijesprvi u uvodniku za "Best Of" gdje navodi da je sve počelo kada je Kiro u jednom 'Otvorenom' naprosto prosviro, a da "to nitko nije želio ili nije smio primijetiti" pa je odlučio provjeriti koliko je to drugim ljudima smiješno. Kasnije je to išlo samo po sebi, jer je Kiro sve do "afere vepar" davao materijala svakim svojim istupom.

"Kiro prosviro" apsolutni je hit na ovom kanalu, s obzirom da ga je pogledalo 900 tisuća ljudi i da je najviše nasmijao publiku u Galeriji, uz, dakako, presmiješnu sinkronizaciju isječka iz filma "Hitler: Konačni pad" preimenovanog u "Ivo Sanader: Bando nesposobna što hapsite surfere, morat ću dati ostavku". Ta dva videa zapravo se mogu opisati kao početak i kraj sage o informatičkoj nepismenosti vladajuće stranke koja se daleko najčešće našla na udaru Bijesaprvog. Saga o Sanaderu i ekipi, u svakom slučaju, se nastavlja.

A.B.
Foto: YouTube

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.