Kiša još danas i sutra, ali do četvrtka će biti oblačno

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

DANAS se diljem zemlje očekuje pretežno oblačno, povremeno s kišom, osobito u gorju, gdje lokalno može biti izraženija. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita na udare i olujna. U Dalmaciji slab do umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 18 °C, a u gorju osjetno niža.

Istočna Hrvatska

Promjenljivo, na zapadu i pretežno oblačno. Povremeno će padati kiša. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 16 °C.

Središnja Hrvatska

Pretežno oblačno, povremeno s kišom, a na širem karlovačkom i sisačkom području prijepodne moguće obilnijom. Puhat će umjeren mjestimice i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka od 9 do 11 °C.

Gorski kotar i Lika

Oblačno uz povremenu kišu, lokalno i obilniju, a u najvišem gorju mjestimice i snijeg. Puhat će umjeren sjeveroistočni vjetar. Temperatura zraka između 6 i 10 °C.

Istra

Pretežno oblačno, povremeno je moguća kiša, mjestimice i pljusak s grmljavinom, uglavnom poslijepodne. Puhat će slaba do umjerena, ponegdje pojačana do jaka bura i tramontana. More će biti malo do umjereno valovito, mjestimice do valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 10 i 15 °C.

Sjeverni Jadran

Promjenljivo do pretežno oblačno. Mjestimice će biti kiše, osobito u južnim predjelima i prema otocima gdje može biti praćena grmljavinom. Puhat će umjerena bura, podno Velebita i jaka s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura između 13 i 16 °C.

Dalmacija

Promjenljivo i nestabilno. Kiše će osobito u prvom dijelu dana kada su lokalno mogući neverini. Puhat će umjereno i jako jugo, mjestimice na udare i olujno, koje će postupno okretati na istočnjak i buru. Najviša dnevna temperatura između 13 i 16 °C.

Što nas čeka sutra?

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, prognoza je DHMZ-a za sutra. Očekuje se mjestimice kiša ili pokoji pljusak, osobito na istoku i jugu te u gorju. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na sjevernom Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita u prvom dijelu dana s olujnim udarima. U Dalmaciji jugozapadnjak, mjestimice i sjeverozapadnjak. Minimalna temperatura zraka od 6 do 10, a na Jadranu od 10 do 12 °C. Maksimalna uglavnom između 15 i 18 °C, u gorju osjetno niža.

Oblačno će biti sve do četvrtka.

Pročitajte više