Klaunovidoktori unatoč koroni uveseljavaju djecu, ali online

Foto: PR

PRVI put djeca na liječenju u bolnicama, ali i ona koja se liječe kod kuće, mogu rezervirati klauna online i razgovarati s klaunom, smijati se, pitati pitanja.... , priopćili su iz udruge.

"Pokretanjem novog online programa, djeci na liječenju u bolnicama i njihovim roditeljima omogućen je susret s klaunovimadoktorima, kada klaunovske cipele ne mogu ušetati u sobe dječjih bolnica. Duge bolesničke dane klaunovidoktori razveseljavaju i djeci koja se liječe kod kuće. 

Svakim radnim danom od 14 do 17 sati klaunovidoktori uveseljavaju djecu unaprijed rezerviranim videopozivom", kažu u priopćenju.

Kako rezervirati

"Potrebno je nekoliko klikova do klaunskih trikova. Da biste rezervirali klauna, posjetite www.crveninosovi.hr, kliknite na poveznicu Rezerviraj klauna! i odaberite željeni datum i vrijeme. Potom upišite ime djeteta, e-mail adresu na koju će stići potvrda rezervacije, ime i prezime roditelja ili skrbnika te dob djeteta kako bismo bili spremni izvući najbolje trikove iz klaunovskih prevelikih džepova!“, objašnjava Nikola Dabac, umjetnički direktor CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora.

Online panel-diskusija Crvenih nosova klaunovadoktora: Umjetnost klauna povezuje kulturu, zdravlje, znanost...

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori odlučili su do kraja godine obilježavati 10 godina aktivnog rada i organizirati online panel-diskusiju: „Umjetnost klauna povezuje kulturu, zdravlje, znanost...“ koju možete uživo pratiti 7. 9. 2020. godine u razdoblju od 10 sati do 13 sati preko stranice FB @crveninosovi (https://web.facebook.com/crveninosovi). Snimka panela će biti dostupna i nakon njegovog održavanja na stranici https://www.crveninosovi.hr/. 

Cilj panel-diskusije je okupiti stručnu javnost iz različitih područja gdje će se istaknuti značaj povezivanja te suradnje kulture i zdravstva u ostvarivanju dobrobiti za najosjetljivije skupine društva u teškim situacijama. Ovim putem prikazat će se doprinosi te pozitivni učinci za djecu, roditelje te starije i nemoćne kroz stručni i profesionalni razvoj klaundoktorskog djelovanja u Hrvatskoj. 

"U ovih deset godina umjetnost klauna doprinijela je stvaranju radosnih trenutaka, rasvjetljavanju atmosfere u bolnicama, nošenja sa stresom te neizvjesnošću s kojom se suočavaju djeca i roditelji tijekom pretraga i samog liječenja. Ujedno je porasla povezanost u domovima za starije i nemoćne pogotovo kod starijih koji su u stacionarnoj njezi, usamljeni i odvojeni iz društvenih zbivanja.

Diskusiji se odazvala stručna javnost te istaknute osobe iz društvenog i kulturnog života kao što je dr. Boris Jokić, psiholog; Bruno Šimleša sociolog, kolumnist, predavač; Gabrijela Perišić, urednica „Petog dana“ koja će podijeliti svoje roditeljsko iskustvo", kažu organizatori.

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori u Hrvatskoj neprekidno djeluju od 2010. godine i dio su međunarodne organizacije RED NOSES Clowndoctors International, koja okuplja 10 partnerskih zemalja: Austriju, Češku, Litvu, Mađarsku, Njemačku, Palestinu, Poljsku, Slovačku i  Sloveniju. Partnerske organizacije međusobno dijele znanje i iskustvo značajno za kvalitetnu provedbu programa u zdravstvenim i socijalnim ustanovama. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.