Župan o skidanju hrvatske zastave u Kninu: Ljudima je dosta

Foto: Screenshot Nova TV

U Kninu se ne stišavaju reakcije na potez mladića koji su s jarbola spustili hrvatsku zastavu i to snimili, a otac jednog od njih se time hvalio po društvenim mrežama. Trojac je uhićen i kazneno prijavljen, a svi su pušteni da se brane sa slobode.

Slučaj je u Dnevniku Nove TV komentirao šibenski župan Marko Jelić.

"Iz onih informacija koje imamo, a to su vam prenijeli i sugrađani, mislim da se radilo o pet minuta internetske slave koja će ih skupo koštati. Unijeli su nemir u zajednicu, jedinstveno se stalo u osudu takvog bespotrebnog i nerazumnog čina", kazao je Jelić.

Što se tiče puštanje trojca na slobodu, župan kaže kako ne može komentirati sudske postupke, ali dodaje kako je vjerojatno državni odvjetnik procijenio da nema potrebe za zadržavanje.

Reporter je Jelića pitao unose li ovakve situacije nemir u suživot Hrvata i Srba u Kninu i poništavaju li dosadašnje pozitivne pomake.

"Ne poništavaju, baš suprotno, upravo ta osuda koja dolazi od svih pokazuje da je ljudima dosta takvih bespotrebnih i glupih ispada koji pokušavaju nanijeti štetu. Nisam siguran da je ovdje bila takva namjera, to će utvrditi istraga", kazao je Jelić i dodao kako su svi vrlo brzo reagirali, od DORH-a do zajednice.

Čini li vam se da se ovim radi čak i veća šteta Srbima koji žive u Kninu i okolici, pitao je reporter. Župan kaže kako imamo tendenciju generalizacije krivnje, ali većina građana je normalna i poštuje zakone.

"Može se potencijalno nanijeti šteta tim ljudima jer se osjećaju povrijeđeno", zaključio je Jelić. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.