Sirija optužila američku koaliciju za ubojstva civila u zračnim napadima: "Možda su promašili metu"

Foto: Hina
 
MEĐUNARODNA koalicija protiv džihadista predvođena Washingtonom opovrgnula je u utorak da je izvela smrtonosne zračne napade prethodnog dana na sirijski grad Deir Ezzor, koji je pod kontrolom sirijskog režima, ali u kojem je Islamska država još uvijek prisutna.
 
Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) objavio je da su u ponedjeljak navečer zračni napadi bili usmjereni na četvrt koju drži režim Bašara al-Asada u Deir Ezzoru, na istoku Sirije.
 
U tim "neidentificiranim" napadima ubijena su 22 civila i moguće je da je ciljana kriva meta, dodaje SOHR.
 
Sirija optužila američku koaliciju za napade
 
Lokalni dužnosnik sirijskog režima i državna televizija optužili su međunarodnu koaliciju predvođenu SAD-om da je izvela te napade.
 
Ti izvori kažu da je poginulo 14 osoba, a da je bilo 30 ranjenih.
 
"Izjave prema kojima je koalicija u napadu navodno ubila 14 civila u Deir Ezzoru su netočne", kazao je glasnogovornik međunarodne koalicije pukovnik Ryan Dillon.
 
"Prorežimske snage i Rusija provode operacije u Deir Ezzoru"
 
"Prorežimske snage uz podršku Rusije vode operacije u gradu Deir Ezzoru, a koalicija ne pruža nikakvu podršku prorežimskim operacijama", dodao je glasnogovornik.
 
Sirijske režimske snage vode ofenzivu kako bi u potpunosti preuzele kontrolu nad Deir Ezzorom. Najveći dio grada je već pod njihovom kontrolom, a ISIS drži još nešto manje od deset posto, ocjena je SOHR-a. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.