Kod Biševa potonula koćarica Dupin mali

KOĆARICA Dupin mali registracije 1 - KŽ potonula je oko 16.30 sati 10 nautičkih milja jugozapadno od Biševa. Brod je završio na velikoj dubini, negdje između 120 i 160 metara, pa ne prijeti opasnost od zagađenja, tim više što je u spremnicima bio dizel, uvjeravaju u Ministarstvu mora.

Zapovjednik Joško Rogošić i tri člana posade zapali su u probleme koji sat ranije. U koćaricu je počelo prodirati more. Tad pomoć još nisu zvali, već im je u susret iz Komiže sa pumpom pohitao vlasnik broda Pjerino Ivčević, kojem je baš prije godinu dana kod Visa potonula ribarica Marinero 1.

Policija ispituje potonuće ribarice

Kad je vidjela da ribarici dugoj 14,4 metra nema spasa, posada se prekrcala na Pjerinov brod. Ribari su u Domu zdravlja u Komiži. Nisu ozlijeđeni, ali su pod stresom zbog potonuća broda i spašavanja života na debeloj pučini. 

Čeka ih razgovor s policijom kako bi se utvrdilo je li nesreću uzrokovalo loše vrijeme ili kakva tehnička neispravnost plovila. Potonuće ispituje i Lučka kapetanija. Pjerino Ivčević spasio je Marinera, kojeg popravljaju u Šibeniku, što će biti s Dupinom?

Marinero potonuo zbog neodržavanja

Povjerenstvo Ministarstva mora utvrdilo je inače brojne propuste u održavanju Ivčevićevog broda Marinero 1. U funkciji nisu bila nepropusna vrata, pumpa, nedostajale su brtve, brod je opsluživao nedovoljan broj članova posade...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.