KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Kod Siska i u Moslavini će se ljudi moći slobodno kretati bez propusnica?

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

STOŽER civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije u utorak je razmatrao prijedlog o proširenju područja slobodnog kretanja u županiji, koje je važećom odlukom Nacionalnog stožera ograničeno na jedinice lokalne samouprave.

Župan Ivo Žinić rekao je kako se zbog većeg broja manjih općina i životne povezanosti mještana sa susjednim lokalnim jedinicama ukazala potreba ukidanja administrativnih barijera.

Kao primjer župan je naveo povezanost Grada Siska i susjednih općina Lekenik, Martinska Ves i Sunja, kao i slučaj moslavačkih gradova Kutine i Popovače te općine Velika Ludina.

Najavio je kako će se prijedlog ovih dana naći na sjednicama gradskih i općinskih vijeća, nakon čega će se zatražiti suglasnost Nacionalnog stožera da se proširi područje slobodnog kretanja, a u slučaju pozitivnog odgovora potpisat će se sporazumi.

Na konferenciji je bilo riječi i o prijedlogu petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića da Grad Petrinja financira dodatno opremanje laboratorija Zavoda za javno zdravstvo u tom gradu, kako bi se postojeći uređaj mogao koristiti za testiranje na covid-19.

Župan Žinić je istaknuo kako je svaka donacija dobrodošla, ali izrazio iznenađenje da se takav prijedlog upućuje posredstvom medija, čime se stanje "zapravo politizira".

Načelnik županijskog Stožera Roman Rosavec izrazio je želju da se laboratorij u Petrinji što prije kompletira za testiranje koronavirusa i stavi u funkciju.

Načelnik sisačko-moslavačke policije Luka Pešut rekao je kako su za protekli produženi vikend zabilježena četiri slučaja kršenja samoizolacije, a danas još jedan. Jedini veći incident narušavanja javnog reda i mira dogodio se u romskom naselju u Kutini, gdje je policija privela i prekršajno prijavila šest osoba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.