Koja je televizija najgledanija u Hrvatskoj? Evo tablice za zadnjih godinu dana

Foto: Index

AGENCIJA za elektroničke medije (AEM) svaki mjesec objavljuje podatke o gledanosti televizija u Hrvatskoj. Istraživanje provodi tvrtka AdScanner na uzorku od 1000 kućanstava koja predstavljaju 720.000 Pay TV kućanstava u Hrvatskoj, navodi AEM.

AEM tako svaki mjesec, između ostaloga, objavljuje listu 15 najgledanijih televizijskih kanala u cijelom danu, u koju su uključeni svi zemaljski i nezemaljski kanali.

HRT 1 i Nova TV se bore za prvo mjesto svaki mjesec

HRT 1 je standardno prvi na ovoj listi, iako ima mjeseci kada mu je Nova TV žestoka konkurencija za prvo mjesto. Na trećem je mjestu uobičajeno RTL Hrvatska, čija je prodaja češkoj medijskoj kompaniji CME objavljena jučer.

>> Iza novih vlasnika RTL-a Hrvatska stoji češka kompanija bliska s komunističkom Kinom

Index je izdvojio osam kanala koji uobičajeno zauzimaju prvih osam mjesta na AEM-ovoj listi 15 najgledanijih televizijskih kanala, a to su: HRT 1, Nova TV, RTL, HRT 2, RTL 2, Doma TV, Nickelodeon i HRT 4. 

Podaci u grafici koju ispod možete pogledati odnose se na tzv. share, odnosno udio osoba koji su gledali emisiju, a da su imali upaljen TV prijemnik.

Stabilna gledanost

Kao što se može vidjeti, vodeći televizijski kanali u Hrvatskoj zapravo imaju stabilnu gledanost. 

AEM analizira i gledanost konkretnih emisija, pa je tako u siječnju uvjerljivo najgledanije bilo Europsko prvenstvo u rukometu, koje je prenosio RTL. No među 10 najgledanijih emisija u siječnju je i HTV-ov kviz Potjera.

Bilo kako bilo, i vi možete u anketi odgovoriti na pitanje koju ste od osam uobičajeno najgledanijih televizija u Hrvatskoj gledali najviše u proteklih godinu dana.