Kolega iz policije ispred Remetinca poslao poruku Dolačkom

Screenshot: Nova TV

IAKO je odvjetnik Željka Dolačkog najavio da će se osuđeni bivši šef policije u Remetinec prijaviti oko 18 sati, njegov klijent to još nije učinio.

Cijelo popodne čekaju ga brojni novinari, ali od Dolačkog još nema ni glasa.

Željko Pul, bivši načelnik Odsjeka za potrage, za Dnevnik Nove TV komentirao je cijelu situaciju.

Prvo je opisao gdje bi ga on tražio, u slučaju da vodi potragu.

"Najprije bi se trebala oformiti ekipa koja će ustrajati u samorealizaciji i prikupiti operativna saznanja. Krećete na sve moguće poznate lokacije na kojima se on kretao. Osim onih klasičnih, gdje je imao prebivalište, prijavljeno ili neprijavljeno. Dakle, ovoga trenutka u PU zagrebačkoj sigurno postoji više od 50 operativaca ili policajaca koji jako dobro poznaju potraživanog Željka Dolačkog, prema tome od njih dobijete podatke i krećete u akciju. Nema nikakve velike mudrosti", kaže.

"Tu su bila dva moguća scenarija. Dakle ili će se on predati s odvjetnikom ili će ga u sljedećih nekoliko dana policija uspjeti locirati, uhititi i privesti u Remetinec", dodaje.

Kaže da Dolački neće biti ugrožen u zatvoru.

"Ne, niti jednoga trenutka. Kolege iz policije sigurno o tome vode računa. Imate pravilo da se nikada ne stavlja u društvo ili u ćelije s osobama s kojima je nekada bio u kontaktu, optuživao ih ili protiv njih podizao kaznene prijave", kaže.

Na kraju mu je uputio poruku.

"Da je ovo u svakom slučaju najbolji potez, da se što prije odazove i da dođe s odvjetnikom u prostorije zatvora", kaže Pul.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.