Kolege se opraštaju od poginulih pomoraca: "SVE bi dali da ste tu barem jedan tren"

Foto: Pixsell, Obiteljski album

Pet je dana prošlo od tragične nesreće na rivi u Malom Lošinju u kojoj su život izgubila tri pomorca, dok je četvrti teško ozlijeđen.

Život su izgubili 58-godišnji vođa stroja iz Vinišća Boško Kostović te kormilari, 38-godišnji Marko Topić iz Solina i 54-godišnji Denis Šarić iz Zadra. Na njih je u nedjelju oko 15:30 pala više tona teška rampa koja služi za ulazak vozila na trajekt Lastovo. 

Denis Šarić bit će pokopan 17. kolovoza u 18 sati na mjesnom groblju Zemunik Donji. Boško Kostović bit će pokopan u Vinišću u 17 sati istog dana, a Marko Topić će biti pokopan danas u Solinu na Novom groblju u 19 sati.

U trenutku pada ispod rampe su se nalazili vođa stroja i dvojica kormilara te prvi časnik palube, koji je jedini preživio i s teškim tjelesnim ozljedama je helikopterom prebačen u riječku bolnicu. Iz Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci istog su dana naveli kako su četvorica stradalih radnika obavljali pregled rampe.

Od njih se opraštaju kolege, a jedna kolegica je poruku objavila u Facebook grupi Jadrolinija u srcu.

"Da mi je neko reka da ću od braće s broda gledat slike u osmrtnicama..."

"Da mi je neko reka da ću od svojih kolega, prijatelja, braće s broda, gledat slike u osmrtnicama, a ima 5 dana smo se gledali za istim stolom kad bi bia obid... da ćemo spremat njihove kufere za poslat ih doma njihovim obiteljima, ženi, dici...jebeš mu mater, ostaneš potpuno nijem.

Ne brinite, sve smo Vam lipo pripremili i složili i spakirali, sve je kako triba. Ko će sad s menom Boško vatat lignje, pa kad bi poludia pa reka ;" Astisusa koliko si ih uvatila", a ti marinero i ribar 40 god.. nikad neću zaboravit kako si se ruga barbi i kapu kad ne bi ništa ćapali", stoji u objavi.

"Hajduku bi jeba mater svaku utakmicu.  A Markan moj na svakom ukrcaju bi me sprda i podjebava, :" a štaaa jeee Željooo odjebala si nas i pošla u drugu smjenu, nismo ti nešto jel, ajde dolazi vamo malo kod nas... svaki susret na smjeni je bila zajebancija", navela je kolegica preminulih pomoraca.

"A Šarića našeg ne bi ni primjetia u meseru, nego vidiš da je izvirila plava šilterica na glavi između ramena od ljudi pa shvatiš da je i on tu... Miran, dobar, malen, a tako Velik Čovik. Bili smo mala skladna voljena familija. SVE bi dali da ste Tu, baren jedan tren da vičnost bude, da Vam pratimo trag u beskraju, sve bi dali da ste tu. Hvala Vam na svemu, Volimo Vas i falite nam", stoji u poruci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.