Kolindin stožer: HNS i Divjak su inicirali prosvjed kako bi si digli rejting

Foto: Igor Soban/PIXSELL, Davor Javorovic/PIXSELL

IVAN ANUŠIĆ, šef izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović i član Predsjedništva HDZ-a, smatra kako je HNS preko ministrice Divjak inicirao štrajk kako bi si podigao rejting, piše Večernji list

"Moj je osobni stav da je HNS preko ministrice Divjak inicirao prosvjed kao političku akciju kojoj je bio cilj da si HNS podigne politički rejting, što je apsolutno vidljivo iz izjava ministrice Divjak koja je prvo govorila da stoji iza prosvjeda prosvjetara da bi kasnije rekla da neće sudjelovati u pripetavanju između premijera Plenkovića i školskih sindikata. Nekorektno je od ministrice da se ograđuje od prosvjeda koji je zajedno s HNS-om inicirala", rekao je Anušić. 

Cilj su destabilizacija i rušenje vlade

Dodao je kako je ministrica pažnju trebala usmjeriti na reformu školstva te da je štrajk zapravo "smokvin list za projekte i reforme u školstvu". 

Tvrdi kako su se štrajku učitelja priključile i ostale političke opcije kojima su jedini ciljevi destabilizacija i rušenje vlade. 

"Vlada je ponudila ukupno povećanje plaća za više od 20 posto i onda je nekorektno i dalje inzistirati na prosvjedu koji prvenstveno šteti djeci i normalnom funkcioniranju društva jer roditelji koji su zaposleni nemaju kamo s djecom. Ovaj prosvjed sve više prerasta u politički prosvjed koji podržavaju oporbene političke opcije i udruge. Štrajk se mora pod hitno prekinuti jer najviše šteti djeci", rekao je Anušić. 

Zaključio je kako zahtjevi sindikata prerastaju ultimatume. "Za dogovor je potrebno dvoje", izjavio je Anušić za Večernji list

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.