Kompanije sa Zagrebačke i Ljubljanske burze predstavljaju se investitorima

Aleš Ipavec i Ivana Gažić Foto: ZSE

U ZAGREBU su započeli šesti godišnji Slovenski i hrvatski investicijski dani na kojima će 15 kompanija s Ljubljanske i Zagrebačke burze održati 255 sastanaka s investitorima u samo dva dana.

Događanje se tradicionalno odvija svake godine u svibnju u Zagrebu, a koncipirano je kao mjesto susreta slovenskih, hrvatskih i međunarodnih investitora te eminentnih izdavatelja sa Zagrebačke i Ljubljanske burze, s ciljem da se kroz niz individualnih sastanaka na jednome mjestu u kratkom periodu omogući neposredan kontakt kompanija i investitora.

Na ovogodišnjem događanju sudjeluje sedam slovenskih i osam hrvatskih kompanija: AD Plastik, Arena Hospitality Group, Atlantic grupa, Hrvatski telekom, INA - Industrija nafte, Krka, Luka Koper, NLB, Petrol, Podravka, Pozavarlovalnica Sava, Telekom Slovenije, Valamar Riviera, Zagrebačka burza i Triglav Grupa, priopćeno je sa Zagrebačke burze.

Sudjeluje 28 investicijskih društava i banaka

Sudjelovanje je prijavilo 28 investicijskih društava i banaka, koje predstavljaju 63 analitičara i investitora iz Češke, Estonije, Hrvatske, Litve, Slovenije, Švedske, Švicarske Velike Britanije i SAD-a. Investitori su se prijavili za rekordnih 338 sastanaka, a kompanije će u konačnici održati 255 individualnih i grupnih sastanaka.

Ovogodišnje događanje jedno je od najraznolikijih do sada, s obzirom na zemlje iz kojih investitori dolaze, ali i s obzirom na rekordno velik broj sudionika. Svake godine u sklopu događanja održava se prezentacija Slovenskog i hrvatskog tržišta kapitala, koju ove godine drže predstavnici Erste&Steiermaerkische Bank d.d. te društva InterCapital.

Ljubljanska i Zagrebačka burza dobro surađuju

Tom prilikom Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze, izjavila je: "Oduvijek imamo odličnu suradnju s Ljubljanskom burzom jer dijelimo sličan razvojni put i ekonomski okvir. Kada smo krenuli u organizaciju ovog događanja 2014., bili smo vođeni mišlju da je neposredan i kontinuirani kontakt između investitora i kompanija ključan za razvoj uzajamnog povjerenja. Izuzetno nam je drago da smo ovim događanjem uspjeli kreirati jednu lijepu tradiciju za naše dvije burze. Svake godine dodatno unaprjeđujemo ove investicijske dane, a rekordni odaziv sudionika svjedoči da smo na dobrom putu kako bismo naša tržišta učinili još vidljivijima, uz pomoć naših kompanija, investitora i drugih dionika."

Aleš Ipavec, predsjednik Uprave Ljubljanske burze, dodao je: "Ljubljanska i Zagrebačka burza već nekoliko godina blisko surađuju na mnogim projektima i ta je suradnja bila vrlo uspješna, ne samo u promicanju naših uvrštenih društava kroz različita događanja već i u daljnjem razvoju i promicanju naših tržišta te realizaciji novih mogućnosti, kako za uvrštena društva tako i za ona koja to još nisu. Već smo vidjeli pozitivne rezultate naših zajedničkih napora, kao što su veća vidljivost naših tržišta i veći interes međunarodnih investitora, razvoj novih tržišta za potrebe malih i srednjih poduzeća i još mnogo toga. Vjerujemo da možemo još više podići razinu moguće suradnje i doista se radujemo svemu što budućnost nosi."

Glavni cilj događanja jest domaćim i stranim investitorima olakšati pristup eminentnim hrvatskim i slovenskim kompanijama, čime se povećava njihova vidljivost te potencijalno i likvidnost. Događaj predstavlja jedinstvenu priliku da se investitori neposredno bolje upoznaju s kompanijama uvrštenima na Zagrebačku i Ljubljansku burzu.

Zagrebačka i Ljubljanska burza i ubuduće će nastaviti s individualnim i zajedničkim aktivnostima kako bi povećale interes te ojačale povjerenje domaćih i stranih ulagatelja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.