Konzum: Samostalno odlučujemo od koga nabavljamo robu, biramo najpovoljnije

Foto: Robert Anić/Pixsell

UGOVOR o suradnji s tvrtkom Dodlek-Agro i dalje je na snazi te će se njezine ponude kao i do sada uzimati u razmatranje, rekli su iz Konzuma te istaknuli da odluke o odabiru partnera dobavljača donose samostalno, bez vanjskog uplitanja.

Vlasnik Dodlek-Agra Mirjan Dodlek danas je na konferenciji za novinare ustvrdio da je njegova tvrtka izbačena iz Konzuma kao dobavljač krumpira nakon 18 godina suradnje. Dodao je kako to za njih znači godišnji gubitak od 6.25 milijuna eura, a za sve je okrivio tvrtku ENNA Fruit, čiji je vlasnik Pavao Vujnovac.

"Odluke donosimo samostalno"

"Apsolutno odbacujemo insinuacije o vanjskim uplitanjima u naše poslovne procese – odluke o odabiru donosimo samostalno, poštujući profesionalna načela, te pritom u obzir uzimamo čitav niz čimbenika – cijenu, kvalitetu proizvoda, logističku podršku i mnoge druge, uključujući već spomenuto ispunjavanje financijskih obveza, sve s ciljem da našim kupcima ponudimo najbolju kvalitetu po fer cijeni", kaže se u priopćenju iz Konzuma.

Iz Konzuma poručuju da je suradnja s domaćim proizvođačima dio njihove dugoročne strategije i da Konzum surađuje s njih nekoliko tisuća.

"Odgovoran smo poslovni partner koji posluje prema načelima održivosti te naša podrška uključuje i ispunjavanje svih financijskih obaveza, stoga i od naših dobavljača očekujemo da na isti način postupaju prema svojim kooperantima", ističu u Konzumu.

Pojasnili su i da, kada je u pitanju voće i povrće, narudžbe rade na tjednoj bazi, prema potrebama i da se od pristiglih ponuda ugovornih partnera biraju poslovno najpovoljnije ponude.

Dodlekove tvrdnje odbacio je i ENNA Fruit.

"Ni ENNA Fruit niti g. Vujnovac apsolutno nisu 'zabranili' direktoru Voća i povrća u Konzumu ili bilo kome drugome da naručuje krumpir od dosadašnjeg partnera", rekli su uz ostalo iz te tvrtke. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.