Koproducent filma zbog kojeg je Boban inscenirao požar: Bilo je jasno da je podmetnut

Screenshot: YouTube

"MENI je žao što se tada bez razloga digla tolika halabuka i takva nekontrolirana pobuna, a najglasniji su bili predstavnici Crkve. Nije mi jasno zašto nisu tražili da im pokažemo scenarij i vidjeli bi da ta priča sa sotonom koji izlazi iz groba sv. Dujma nema nikakve veze sa Solinom i Splitom i da se neće tu snimati", kazao je za Slobodnu Dalmaciju Mario Ivezić, scenograf i direktor tvrtke Moj film, koja je u prosincu 2005. godine, radeći za američku filmsku kompaniju 20th Century Fox, organizirala postavljanje filmskog seta na lokalitetu Manastirine u Solinu za snimanje filma Omen 666.

Podsjetimo, splitski župan Blaženko Boban kazao je ministrici turizma Nikolini Brnjac da je prije petnaestak godina inscenirao paljenje scenografije kako bi uvjerio tadašnjeg ministra kulture da mora povući dozvole za snimanje ovog filma.

"Ma da, pratim, evo, ne mogu vjerovati. Zapaljeno je tada oko 60-ak metara drvene scenografije, vjerojatno su to polili benzinom i zapalili. Ne sjećam se više jesmo li dobili ikakvo izvješće policije. Ne, nismo službeno prijavili nikakvu financijsku štetu, mi smo kao tvrtka tad bili samo usluga Amerikancima.

Sve smo radili po propisima, imali smo sve dozvole i od Ministarstva i od Arheološkog muzeja Split, odnosno Salona je trebala 'glumiti' arheološko polje u Izraelu i na njemu je trebalo biti snimljeno samo nekoliko prolazaka dvojice glumaca. Na kraju smo te scene snimili u Italiji", rekao je.

"Meni je od početka bilo jasno i bio sam svjestan da netko iza toga stoji, da to nisu napravili revoltirani građani sami od sebe i da to nije bila nikakva spontana reakcija naroda", kazao je Ivezić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.