Kosor: Nikada nisam u sukobu ni sa kim, ali mora se znati tko je glavni!

"DOPUŠTAM rasprave, ali nema sukoba. Uostalom, mora se uvijek znati tko je na čelu Vlade kao i tko je na čelu stranke", bio je odgovor predsjednice Vlade i čelnice HDZ-a Jadranke Kosor na upit novinara o sukobima unutar stranke i Vlade sa Sanaderovim kadrovima.

Ima podršku svih drugih čelnika?

Riječ je o tome da je u medijima procurila informacija kako je na  posljednjem sastanku Predsjedništva HDZ-a Luka Bebić  navodno svojim upadicama i nepristojnim ponašanjem iznervirao premijerku. Nakon što ju je opetovano iznenada prekinuo dok je govorila, Kosor mu je navodno odbrusila: "Zašuti, nisam ti dala riječ".

"Nikada nisam u sukobu ni sa kim. Imam veliku i snažnu potporu, ako pitate o mojoj stranci, prije svega Predsjedništva stranke, ali i svih drugih stranačkih čelnika", naglasila je u odgovoru Kosor. Predsjednica Vlade danas je boravila u Bjelovaru na obilježavaju dana Grada, a nakon svečane sjednice bjelovarskog Gradskoga vijeća novinare je najviše zanimalo kako napreduju pregovori sa Slovencima o čemu se malo zna. 

Ili dogovor ili sud

"Sve će se dogoditi prema dogovoru koji je pretočen u pismo upućeno švedskom predsjedništvu", rekla je Kosor dodajući da je ključno dočekati 2. listopada, odnosno deblokadu pregovora i nastavak razgovora sa slovenskom stranom.

"Usuglašena pisma jasno kažu na koji način: ili ćemo se dogovoriti ili idemo na arbitražni sud", rekla je Kosor novinarima, kojima je morala odgovarati i na neugodna pitanja vezana za niz afera kao što su HEP i Podravka.

Kada je o HEP-u riječ, Kosor kaže kako zapravo ne znaju za informaciju da bi Ivan Mravak mogao biti savjetnik Leu Begoviću, novom predsjedniku Uprave HEP-a.

Neka rade svoj posao

"O tome neće odlučivati Vlada, nego Leo Begović", ogradila se ipak Kosor dodajući da je u posljednje vrijeme vidjela dosta naklapanja u medijima na tu temu dodajući da od nove Uprave HEP-a očekuje da radi odlučno. No, kada je riječ o Podravci, Kosor baš i nije bila raspoležena za izjave.

"Državna tijela neka rade svoj posao", rekla je Kosor dodajući da očekuje da se što prije završi istraga te da se o rezultatima obavijesti Vlada.

"Tada će se odlučiti hoće li Vlada povući neke poteze, a prije toga ne bi bilo dobro ništa prejudicirati", zaključila je Kosor. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.