Karamarko najavljuje izbore unutar HDZ-a, Kosorici se stolac opasno trese



"OVO JESTE tehnička vlada, ali radit ćemo do posljednjeg trena", najavila je Jadranka Kosor na današnjoj sjednici vlade. Šefica HDZ-a i premijerka na odlasku tvrdi da nije čudno da vlada zasjeda i nakon što je izgubila izbore.

Kosor je podsjetila da je i vlada Ivice Račana održavala sjednice nakon što su 2003. godine izgubili na izborima od HDZ-a. Kosor je također najavila da će njena vlada održati još jednu sjednicu idućeg tjedna, na kojoj će se analizirati postignuti rezultati u zadnje dvije i pol godine.

Današnja sjednica vlade imala je deset točaka. Razgovaralo se, između ostalog, o upravljanju nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske koje se koriste u inozemstvu za potrebe diplomatskih misija i konzularnih ureda, o učincima subvencioniranja otkupa jabuka i mandarina, o privremenom olakšanom ulasku stranaca u Republiku Hrvatsku, na osnovi valjanih schengenskih dozvola boravaka i viza...

Također, Fond hrvatskih branitelja dobio je dozvolu da 44 milijuna kuna, od 135 milijuna ovogodišnje dobiti, izdvoji za stipendije djece hrvatskih branitelja. Predloženo je i da se pokrene postupak sklapanja ugovora između Hrvatske i Kosova o uzajamnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima.

Karamarko: Idemo dalje!


Uoči sjednice vlade s novinarima na Markovu trgu razgovaralo je nekoliko Kosoričinih ministara. "Izbore smo izgubili, ali idemo dalje", poručio je Tomislav Karamarko, te najavio HDZ-ove unutarstranačke izbore.

"Ne zna se još tko će biti na čelu HDZ-a nakon unutar stranačkih izbora", poručio je Karamarko jasno dao do znanja da se Kosorici ozbiljno trese stolac. Novinari su tehničkog ministra policije upitali i vidi li se kao budući predsjednik HDZ-a. "Sve što vidim su nagađanja u medijima", kazao je Karamarko.

Uz Karamarka, kao potencijalni nasljednik Jadranke Kosor vrlo dobro kotira i Darko Milinović. Ministar zdravstva na odlasku novinarima je kazao da svom nasljedniku iz Kukuriku koalicije Rajku Ostojiću ostavlja dobro uređen zdravstveni sustav. "Čestitao sam mu na pobjedi i zaželio sreću, a sada ću pokazati kakav sam u oporbi", rekao je Milinović, dodavši da će podržati svaki Ostojićev potez koji bi mogao podići razinu zdravstvene usluge.

"Vjerujem da smo obavili dobar posao", kazao je Đuro Popijač, Kosoričin ministar gospodarstva kojeg je šefica HDZ-a uvela i u stranku. Tvrdi da je za njega bilo vrlo korisno sudjelovati u radu vlade. Petar Čobanković, koji također slovi za Kosoričinog bliskog suradnika, poručio je da svojim nasljednicima ostavlja čiste račune.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.