Kosor: Tražim promjenu pravilnika o određivanju cijena goriva

JADRANKA KOSOR danas je izjavila da će od ministra Đure Popijača tražiti izmjenu pravilnika o određivanju cijena goriva. Kosor je najavila da će tražiti smanjenje maksimalno dopuštenog postotka za koji gorivo smije poskupjeti ili pojeftiniti. Trenutno je to 3 posto svaki tjedan.

Premijerka je danas obišla gradilište autoceste Zagreb-Sisak na dionici od Buševca do Lekenika te optimistično izjavila da bi izgradnja te dionice trebala spriječiti graditeljstvo da padne na koljena.

Uz premijerku su bili i ministri Božidar Kalmeta i Ivan Šuker. Kosor je izjavila da će izgradnja autoceste tome kraju dati "novi obraz", a pomoći će i razvitku Zagrebačke te Sisačko-moslavačke županije. "Nastavak izgradnje ove poddionice Buševec-Lekenik omogućit će zapošljavanje novih ljudi i spriječiti da graditeljstvo padne na koljena", kazala je Kosor.

Dionica Buševec-Lekenik stajat će 645 milijuna kuna, a bit će duga 11,2 kilometra. Njezin završetak se planira za godinu dana. Na njoj će biti izgrađena dva mosta, šest nadvožnjaka, četiri propusta i carinski prolaz Lekenik.

Premijerka će danas s gradonačelnikom Velike Gorice Draženom Barišićem potpisati ugovor koji će državno vlasništvo predati Gradu kako bi se proširila Radna zona Rakitovec.

Josipović traži objašnjenje

Česta poskupljenja goriva danas je za vrijeme posjeta Koprivnici, nakon sastanka s predstavnicima tvrtke Hartmann, komentirao je i predsjednik Ivo Josipović. Josipović je istaknuo kako je cijena goriva rezultat kretanja cijene naftnih derivata na tržištu, ali i stanja unutar Ine.

"Svi znamo tko je za tu cijenu odgovoran i na njemu je da napokon objasni što se događa", kazao je Josipović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.