Kosorica traži od HAC-a izvješće o novoj aferi sa zapošljavanjem



JADRANKA KOSOR zatražila je od Hrvatskih autocesta izvješće o najnovijoj aferi u toj državnoj firmi. Podsjećamo, Index je sinoć prvi objavio da je predsjednik Uprave HAC-a Stjepko Boban namjesto natječaj za zapošljavanje blagajnika na naplatnim kućicama u Vrgorcu.

> Nova afera u HAC-u: Šef Uprave namjestio natječaj za zapošljavanje 10 blagajnika!

"U svezi s medijskim objavama o, navodnim, nepravilnostima pri zapošljavanju blagajnika na naplatnoj postaji Vrgorac, predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor zatražila je izvješće o provedenom natječaju i zaposlenjima na novoj dionici autoceste Zagreb-Dubrovnik, gdje ce se provjeriti navodi onih koji se smatraju zakinutima", priopćeno je iz Vlade RH.

Dobro upućeni izvori iz HAC-a Indexu su proslijedili informacije, popraćene dokumentacijom, iz kojih proizlazi da je Boban sasvim ignorirao izvješće komisije koja je trebala donijeti odluku o zapošljavanju blagajnika u Vrgorcu, te sastavio novu listu na koju je ugurao svoje kandidate. Pritom su najviše oštećeni branitelji i članovi obitelji stradalnika Domovinskog rata koji su, u skladu sa Zakonu o pravima hrvatskih branitelja, trebali biti u prednosti na HAC-ovom natječaju za zapošljavanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.