Kosovski predsjednik posramio Kolindu, a da toga nije ni svjestan

Foto: Twitter

"PREDSJEDNIK Republike Kosovo, Hašim Tači počeo je svoj službeni posjet SAD-u gdje će se naći s više visokih dužnosnika američke administracije, senatorima, kongresmenima, vodećim ljudima thnik tankova te osobama koje su do sada i koje bi mogle igrati ključnu ulogu u razvoju odnosa između Washingtona i Kosova", početak je službene obavijesti predsjednika Kosova na svojoj stranici u kojem vrlo detaljno obrazlaže s kim je sve dogovorio susrete u Americi.

Najavio i održao sastanke s važnim ljudima Trumpove administracije

Objava je od 9. siječnja ove godine, a Tači je najavio i uspio se naći s potpredsjednikom SAD-a Joem Bidenom, a nabraja i listu senatora s kojima je razgovarao tijekom svog posjeta Americi. Osim poptredsjednika Bidena ističe se i sastanak s Bobom Doleom zamjenikom šefa prijelaznog tima izabranog predsjednika SAD-a, Donalda Trumpa.

Za razliku od Kolinde Grabar Kitarović koja se i dalje trudi svoj privatni put prikazati kao službeni, Tači je najavio i održao najmanje 14 sastanaka s visokim američkim službenicima koje je uredno najavio. Podsjetimo kako smo sinoć iz Ureda predsjednice dobili odgovor kako ne postoji nikakav pisani dokaz o protokolu predsjednice Grabar Kitarović tijekom službenog posjeta SAD-u.

U najavi puta predsjednika Tačija detaljno je objašnjeno koji od službenika s kojima se ima susresti zapravo pripadaju uskoro bivšoj administraciji te koji su od senatora izuzetno bliski s budućim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Ovako izgleda ozbiljan posjet

Jedan od njih je senator Jim DeMint koji uživa reputaciju najkonzervativnijeg od svih republikanskih senatora te predsjednika konzervativnog think-tanka Heritage Foundationa koji ima ključnu ulogu u skoroj tranziciji vlasti.


Tači je najavio i održao susrete s kongresmenom Eliotom Engelom i Michaelom Turnerom predsjednikom Parlamentarne skupštine NATO-a.

Koja je razlika između posjeta Kolinde Grabar Kitarović i Hašima Tačija usporedio je i kolega novinar Tomislav Krasnec na Twitteru.

 


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.