Kurti: Radoičić planira nove napade na Kosovu, ima sastanke sa srpskim obavještajcima

Foto: Ziga Zivulovic jr./PIXSELL

Kosovski premijer Albin Kurti izjavio je na konferenciji za novinare da Milan Radoičić priprema nove napade na sjeveru Kosova te da on trenutno održava sastanke s tajnom službom s kojom planira djelovanje. Iz Srbije to negiraju.

Kako prenosi Kossev, Kurti je rekao da Radoičić krije pripadnike grupe Civilna zaštita koju je vlada u Prištini proglasila terorističkom organizacijom i da im održavaju obuke. Naveo je da za te obuke dobivaju 2000 eura mjesečno.

Podsjetimo, srpski biznismen i bivši potpredsjednik Srpske liste Radoičić priznao je da je na jesen organizirao skupinu naoružanih Srba na sjeveru Kosova i obavio sve logističke pripreme. 

"Radoičić nastavlja pripreme za druge napade na Kosovu"

"Poslije terorističkog napada, sud je pustio Radoičića na slobodu u rekordnom roku, a sada nastavlja pripreme za druge napade na Kosovu zajedno s nekim pripadnicima terorističke organizacije Civilna zaštita. Radoičić održava redovne sastanke s visokim dužnosnicima Bezbedonosno-informativne agencije (BIA).

Prostorije firme u Raškoj, kao i one u tvrtki Novi Pazar Put, koriste se za smještaj i skladištenje vozila i eksplozivnih naprava za buduće napade Radoičića i njegove grupe. U ovoj zgradi je smješteno nekoliko pripadnika Civilne zaštite, čiji je instruktor U. J. - rekao je Kurti na konferenciji.

Pripadnici Civilne zaštite također se nalaze i u turističkom parku. Grupa od 80 osoba koja je napustila Kosovo nastavila je vježbati na poligonu Zimovnik kod Raške", rekao je Kurti, piše Kossev.

"Planirali su napad u studenom, ali to nisu učinili zbog izbora u Srbiji"

"Obuke izvode umirovljeni srpski vojnici koji imaju visoke činove i koji poznaju Kosovo jer su možda služili u vojsci tijekom rata s nama.

Izvode se vježbe za postavljanje protutenkovskih mina u zimskim uvjetima i za snajperiste. Planirali su izvesti napad u studenom, ali to nisu učinili zbora u Srbiji", kazao je kosovski premijer.

Ravnatelj ureda za Kosovo Petar Petković komentirao je da Kurti laže kada govori o pripremama za novi napad. Petković tvrdi da je Kurtijev cilj nastavak napada na Beograd kako bi izbjegao obavezu formiranja Zajednica srpskih općina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.