Kreće obnova zagrebačkog kina Tuškanac

Foto: Pixsell/Slavko Midzor

Grad Zagreb i gradska tvrtka zadužena za upravljanje objektima (GSKG) pokreću projekt obnove zgrade u kojoj je smješteno Kino Tuškanac, koje vodi Hrvatski filmski savez. Zgrada je oštećena u potresima te je dodatno stradala u srpanjskoj oluji, zbog čega je nužna temeljita obnova, priopćeno je danas iz Grada.

Projekt obnove prijavljen je Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, a zbog ubrzanja postupka obnove nedavno je promijenjen model iz organizirane obnove u samoobnovu, što omogućuje brže pokretanje projekta, stoji u priopćenju. 

Dodaje se da su do sada naručeni pojedini elaborati i troškovnici te da se priprema nabava projektne dokumentacije, nakon čega će uslijediti radovi. 

Što će biti s programima najavljenima za Kino Tuškanac?

Filmski programi koji su se trebali održati u Kinu Tuškanac održat će se u drugim dvoranama, a Grad Zagreb će za to osigurati dodatna sredstva, stoji u priopćenju.

Hrvatski filmski savez organizirao je program "Tuškanac u gostima", koji će započeti u Centru za kulturu i informacije Maksimir. Pored toga, Gradski ured za kulturu i civilno društvo u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom koordinira organizaciju filmskih festivala i manifestacija u drugim prostorima čije je održavanje bilo predviđeno u kinu Tuškanac do kraja godine, što uključuje, primjerice, Zagreb Film Festival i Festival tolerancije, objavio je Grad.