Krešimir Luetić opet izabran za šefa Hrvatske liječničke komore

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Hrvatska liječnička komora izvijestila je da je po drugi puta za predsjednika komore izabran Krešimir Luetić, a za njegovu zamjenicu Vikica Krolo, te da će jedna od glavnih aktivnosti u idućim godinama biti će donošenje zakona o radnopravnom statusu liječnika.

"Sljedećih godina fokus će biti na zagovaranju donošenja Zakona o radnopravnom statusu liječnika, uvođenju obveznih vremensko-kadrovskih normativa, zagovaranju cjelovite reforme sustava specijalističkog usavršavanja, kao i naporima za osiguravanje održivosti primarne zdravstvene zaštite", poručili su iz HLK-a.

Liječnici su glasali elektroničkim putem koristeći digitalni certifikat

Za obje pozicije nije bilo protukandidata. Iz HLK navode da su prva komora koja je još na prošlim izborima svoje vodstvo počela birati modelom jedan član, jedan glas, a ne više preko skupštinskih delegata. Liječnici su, kao i prošli put, glasali elektroničkim putem koristeći digitalni certifikat.

Na direktnim elektroničkim izborima članovi HLK-a su od 13. do 19. svibnja glasali i za zastupnike u Skupštini HLK-a te su od 176 kandidata izabrali 144 zastupnika u Skupštini. Konstituirajuća sjednica održat će se 29. lipnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.