Kriza, prijevare i razvodi odnijeli najbogatijim Amerikancima 300 milijardi dolara

OVOGODIŠNJA Forbesova lista 400 najbogatijih građana SAD-a pokazala je kako je njihovo bogatstvo palo sa 1,57 na 1,27 trilijuna dolara te su oni siromašniji za 300 milijardi dolara.

Najbogatijih deset Amerikanaca je u istom razdoblju izgubilo čak 40 milijardi dolara. Osiromašivanju najbogatijih građana SAD-a doprinijela je svjetska ekonomska kriza, a neki su manjak na računima zabilježili i zbog osobnih razloga kao što su rastave i prijevare, pišu svjetski mediji. 

Oprah "lakša" za 400 milijuna dolara

Recesija je najviše pogodila drugog najbogatijeg Amerikanca Warrena Buffeta koji je u posljednjih 12 mjeseci izgubio preko 10 milijardi dolara. Kraljica televizijskog talk-showa Oprah Winfrey u istom razdoblju je osiromašila za 400 milijuna dolara. S liste je otpalo 32 bogataša, a u tu brojku ulazi i osramoćeni financijer sir Allen Stanford.

Razlog ispadanja s liste najbogatijih 400 bivšeg Googleovog milijardera Omida Kordestanija je razvod braka. Najbogatiji Amerikanac je i dalje Microsoftov šef Bill Gates čije se bogatstvo procjenjuje na vrtoglavih 50 milijarda dolara s padom u proteklih 12 mjeseci od 7 milijardi dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.