Kršćanski svećenik na sudu zbog smrti unuke: "Vjera nam brani medicinu"

Screenshot: YouTube
 
AMERIČKI svećenik Rowland Foster (72) završio je na sudu zbog smrti svoje dvogodišnje unuke, kojoj je odbio omogućiti medicinsku pomoć jer čvrsto vjeruje u "vjersko liječenje".
 
Foster je član fundamentalističke zajednice koja izbjegava modernu medicinu. Njegova unuka Ella Foster prošle godine je umrla od upale pluća, a mogla je biti izliječena.
 
Roditelji optuženi za ubojstvo iz nehaja
 
Sutkinja Ann Young je izjavila da će se Fosteru suditi zbog nemara koji je doveo do smrti djevojčice. Forenzički patolog Neil Hoffman izjavio je da je Ella mogla biti spašena da je dospjela u bolnicu na liječenje.
 
Tužitelj Jonathan Kurland je dodao da je Ella bila žrtva zlostavljanja, što je njezin djed znao i također nije prijavio vlastima. "Doktor je svjedočio da je na dan kada je umrla svakoj razumnoj osobi moralo biti očito da joj je potrebna medicinska njega i medicinska intervencija", rekao je Kurland.
 
Svećenik je detektivima na ispitivanju rekao da nikada u životu nije bio kod doktora. Na sudu su završili i Ellini roditelji, Jonathan i Grace Foster, koji su optuženi za ubojstvo iz nehaja.
 
Crkva uzrokovala smrti desetaka djece 
 
Roditelji su policiji rekli da im njihova vjera zabranjuje bilo kakav oblik medicinskog liječenja.
 
Foster, porijeklom iz Libanona, je na čelu kongregacije Faith Tabernacle, koja sljedbenicima govori da izbjegavaju doktore i lijekove. Skupina aktivista je objavila da su stavovi ove crkve do sada uzrokovali smrt nekoliko desetaka djece koja su mogla biti spašena. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.