Krstičević: Iako vas to žulja, Hrvatska vojska će doći u Pulu

Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL

MINISTAR obrane Damir Krstičević jučer je u saboru poručio da će vojska doći u Pulu. 

Potvrdio je to odgovarajući SDP-ovom zastupniku Peđi Grbinu koji je prigovorio zbog te odluke. 

"U ovom trenutku ne postoje razlozi za stacioniranje pojedinih jedinica u Puli jer smatram da u tom dijelu nema ugroza", kazao je.

"Iako vas to žulja i nije vam drago, Hrvatska vojska će doći u Pulu", poručio mu je ministar Krstičević istaknuvši kako su potporu tome dali i gradonačelnik i župan te da će se vojarna zvati "Hrvatski branitelji Istre".

Odluku o povratku vojske u Pulu vlada je donijela u rujnu prošle godine. 

Krstičević je to nazvao "novim strateškim projektom Ministarstva obrane", a kazao je kako je riječ o "povratku postrojbi Hrvatske vojske u Pulu u sinergiji s lokalnom zajednicom".

Vlada je 13. rujna prošle godine na sjednici donijela zaključak o iskazivanju namjere da Republika Hrvatska daruje općini Ližnjan dio nekretnina i zemljišta kojima je do sada raspolagalo Ministarstvo obrane RH, a čine dio vojnog letjelišta Pula. Preostali dio vojnog letjelišta u Puli koristit će Oružane snage Republike Hrvatske.

"Ističem da je ovaj prijedlog pripremljen u sinergiji i u partnerstvu s lokalnom zajednicom i uvjeren sam da ćemo zajedničkim radom na zadovoljstvo svih nas ovaj projekt učiniti uspješnim, na dobrobit ovoga kraja i Republike Hrvatske“, rekao je na rujanskoj sjednici vlade Krstičević. 

Iz MORH-a su tada priopćili da je u pulskoj vojarni predviđen razmještaj manje postrojbe Zapovjedništva za potporu, Pričuvne pješačke pukovnije Hrvatske kopnene vojske te pripadnika budućeg novog Središta za besposadne zrakoplovne sustave. 

Planirano je, dodali su, da se na prostoru vojarne tijekom dvije godine razmjesti oko 150 pripadnika Hrvatske vojske, a povratak će se provoditi postupno, po fazama, u skladu s realnim mogućnostima te stvaranjem potrebnih preduvjeta za život i operativni rad. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.